İngiliz yönetmen ve yapımcı Malatya'ya geliyor

Kültür Sanat 3.11.2017 16:24:20 0
İngiliz yönetmen ve yapımcı Malatya
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.11.2017 16:24
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok ses getiren 1998 yapımı ‘American History X/Geçmişin Gölgesinde’ filminin yönetmeni Tony Kaye ve filmin yapımcısı John Morrissey, 7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Malatya’ya geliyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Malatya Film Platformu, yapım atölyeleri, söyleşiler, paneller ve masterclass etkinlikleriyle, dünyanın çeşitli yerlerinden gelecek yapımcı ve yönetmenlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
İlk kez gerçekleşecek platform, dünyada olduğu kadar Türkiye’de de ses getiren 1998 yapımı “American History X/Geçmişin Gölgesinde” filminin İngiliz yönetmeni Tony Kaye’yi ağırlayacak. Ünlü İngiliz yönetmen platform kapsamında 12 Kasım’da ‘American History X’ filminin yapımcısı John Morrissey ile birlikte deneyimlerini paylaşacak.

Tony Kaye
Kariyerine yönetmenliğini yaptığı müzik videolarıyla başlayan ve altı kez Grammy adayı olan Tony Kaye, ilk uzun metraj ürününü ırkçılıkla ilgili bir dram olan “American History X (1998)” filmiyle yaptı. İngiliz yönetmenin kariyerinin başlangıcı olan bu filmde sergilediği performans, kariyerindeki parlaklığının bir defaya mahsus olmadığını da gösterdi. Her defasında flaşları üzerine çekecek filmlerin yönetmenliğini üstleneceğinin sinyallerini veren Kaye, 18 yılını alan ve 2006 yılında kürtaj hakkında çektiği “Lake of Fire” belgeseli ile eleştirmenlerce alkışlandı. Bu film ile Eylül 2006’da Toronto’ya açılan Kaye’nin Türkiye’de de ses getiren diğer bir filmi de “Detachment/Kopma (2011)” oldu. Dördüncü uzun metrajlı filminde Kaye, Amerikan liselerindeki eğitim sisteminin çöküşüyle ilgili dramı beyaz perdeye taşıdı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ