UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne giren Arslantepe’de turist sayısı arttı

UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne giren Malatya Arslantepe Höyüğü’nü ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı arttı.

Kültür Sanat 15.09.2021 10:16:35 0
UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne giren Arslantepe’de turist sayısı arttı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.09.2021 10:16

UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne giren Malatya Arslantepe Höyüğü’nü ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı arttı.

2014 yılında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi’ne girmeye hak kazanan Arslantepe Arkeolojik Alanının kalıcı listeye girmesi için yapılan çalışmalar sonrasında, Çin’in ev sahipliğinde online olarak UNESCO 44. Dünya Miras Komitesi toplantısı düzenlenmişti. Toplantıda, Anadolu’nun en eski şehir devletinin kurulduğu Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesine karar verilmesinden sonra ören yerini ziyaret edenlerin sayısında artış yaşandı.

Malatya Arslantepe Höyüğü’nü son olarak İzmir’den gelen yerli turist kafilesi ziyaret etti.

Geç Kalkolitik Dönem’den Demir Çağı’na kadar geçen tarihsel sürecin buluntularına rastlanan, Hititlerden Roma ve Bizans’a kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki Arslantepe Höyüğü, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne geçtiğimiz Temmuz ayında girdi. İtalya Roma Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ile Malatya Müze Müdürlüğü iş birliğiyle her yıl yaz döneminde başlayıp sonbahara kadar süren kazıların devam ettiği Arslantepe Höyüğü, Açık Hava Müzesi olarak tarih severlere hizmet veriyor. Anadolu’da ‘İlk Şehir Devleti’nin yapılarının ortaya çıkarıldığı Arslantepe Höyüğü’nde bugüne kadar yapılan kazılarda, çok sayıda tarihi materyal ve eser bulundu.

Arslantepe Höyüğü, Malatya’nın 7 kilometre kuzeydoğusunda Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesi’nde yer alan bir arkeolojik yerleşim. Türkiye’deki en büyük höyüklerden biri olan höyük, Fırat Nehri üzerindeki Karakaya Baraj Gölü’nün batısında bulunuyor. 30 metre yükseklikteki höyük, MÖ 5 bin yıllarından MS 11. Yüzyıl’a kadar iskan edilmiş yerleşim alanı olarak biliniyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ