Tuzluca Tuz Terapi Merkezi turizmcilerin yeni rotası oldu

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde bulunan ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin tuz ihtiyacının karşılandığı Tuz Dağı, bir kısmının sağlık turizmine kazandırılması ile birlikte turizmcilerin de yeni rotası haline geldi.

Kültür Sanat 18.05.2022 12:08:48 0
Tuzluca Tuz Terapi Merkezi turizmcilerin yeni rotası oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.05.2022 12:08

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde bulunan ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin tuz ihtiyacının karşılandığı Tuz Dağı, bir kısmının sağlık turizmine kazandırılması ile birlikte turizmcilerin de yeni rotası haline geldi.

Iğdır Valiliği öncülüğünde Doğu Anadolu Bölgesi’nin tuz ihtiyacının karşılandığı Tuz Dağı’nda ziyarete açılan ve sağlık turizmine kazandırılan mağaralar kısa sürede büyük ilgi gördü. Geçen yıl haziran ayında ziyaret amaçlı açılan ve ışıklandırılması yapılan Tuz Terapi merkezi turizm ve tur firmalarının yeni rotası haline geldi. Sosyal alan çalışmalarının bir bölümünün tamamlandığı Tuz Terapi merkezi görsel olarak ilgi gördüğü gibi sağlık alanında da ilgi görüyor. Tuz Terapi merkezinin zatürre, astım, bronşit, sedef hastalığı, öksürük, soğuk algınlığı, orta kulak iltihabı, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, nezle, KOAH, uyku bozuklukları, depresyon, cilt hastalıkları ve sinüzit hastalığı olan kişilerin tedavisi için olumlu sonuçlar doğurduğu öngörülmektedir.

Turist rehberliği yapan Kaan Güven, “İstanbul’da birçok misafirimi buraya getiriyorum. Özellikle Van’dan Kars’a yaptığımız rotalarda mecburi olarak bu istikameti kullandığımızdan dolayı Tuzluca Mağaraları da görülmesi gereken yerlerin başından geliyor. Sene içinde bu mağaraya birçok misafirimi getiriyorum. Buraya ilk geldiğimde burası daha turizme kazandırılmamıştı. Hala aktif bir maden olarak hizmet veriyordu. Son yıllarda turizme kazandırılınca bende birçok misafirimi buraya getirmeye başladım. Özellikle içerinin aydınlatılmasının yapılması ile burası görülmeye değer bir yer haline geldi. Buraya gelem misafirlerimin hepsi buradan çok mutlu bir şekilde ayrılıyorlar” dedi.

Tuz Terapi merkezinin gezilmesi gereken bir yer olduğunu söyleyen Birgül Çeliker, “ Biz böyle araştırarak gezmeyi seviyoruz. Burası da yolumuzun üzeriydi. Bize buranın gezmeye değer bir yer olduğu söylendi. Bizde ondan dolayı buraya geldik. Çok güzel bir yer olduğunu internette araştırarak gördüm. Bundan dolayı da arkadaşlarım ile beraber geldik” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ