Tatvanlı yazarların imza ve söyleşi programına büyük ilgi

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde ikamet eden yazar Mert Atal’ın kaleme aldığı ‘Göç’ ve yazar Muhammet Furkan Çıkar’ın ‘Otopsi’ isimli eseri, düzenlenen imza ve söyleşi programıyla okurlarla buluştu.

Kültür Sanat 7.09.2021 17:18:33 0
Tatvanlı yazarların imza ve söyleşi programına büyük ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.09.2021 17:18

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde ikamet eden yazar Mert Atal’ın kaleme aldığı ‘Göç’ ve yazar Muhammet Furkan Çıkar’ın ‘Otopsi’ isimli eseri, düzenlenen imza ve söyleşi programıyla okurlarla buluştu.


Tatvanlı yazarların kaleme aldığı ‘Göç’ ve ‘Otopsi’ kitapları öğretmenler başta olmak üzere edebiyata ilgisi olanlar ve gençler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Yaklaşık 15 yıldır edebiyatla iç içe olan yazar Mert Atal yaptığı açıklamada, “Yeni çıkan ‘Göç’ kitabının tanıtımını yapmak için buradayız. Yaklaşık 15 yıldır edebiyatla iç içeyim. Sürekli araştırmalar dâhilinde kendimizi geliştirmek için bütün mücadelemizi veriyoruz. Temel amacımız edebiyatın gelişimiyle birlikte insanların edebiyata bakış açılarını bir nebze de olsa değiştirmek. Gündelik deneyimlerimizden insanların faydalanmasını sağlamak. Elimizden geldiği kadar yazmaya gayret ediyoruz ve yazmaya devam edeceğiz. İnşallah ülkemizde edebiyata olan ilgi ve rağbet her geçen gün bir önceki günden daha iyi olur diye ümit ediyoruz. Bütün amacımız bütün çabamız bu uğurda olacak” dedi.


Göç kitabı hakkında bilgi veren Yazar Atal, “Yeni çıkan kitabım ‘Göç’ yaklaşık 3 aydır raflardaki yerini aldı. Okuyucularla buluştu. Göç aslında uğurlayamadıklarımızın temasının işlendiği bir kitap olarak raflarda bulunuyor şu an. Göçün serüveni biraz sancılı bir süreçten geçti. Süreç dâhilinde yeni bir ruh buldu. Uğurlayamadıklarımızla birlikte yeni bir ruh buldu. Onlardan besleniyor açıkçası. Göç böylelikle raflardaki yerini aldı. Memnunuz durumdan inşallah okunur ve okutulur. Gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılır. Şu ana kadar imza etkinliğimizi yeni yapmamıza rağmen 20-25 kişiyle buluştu. Bunların içinde eş ve dostlarımız da var. İnşallah ilerleyen saatlerde daha fazla kişiyle tanışma şerefine nail olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.


Edebiyata olan ilgisinin küçüklükten beri başladığını söyleyen ‘Otopsi’ kitabının yazarı Muhammet Furkan Çıkar, “İlk kitabım, ilk şiir kitabım. Biz aslında insanlara duyguların, düşüncelerin, ölüm nedenini sunarken, yani bir otopsi raporu sunarken bunların yanında ekstra olarak sevginin yüceliğini, onun ilahi bir duygu olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Edebiyata olan ilgimiz küçüklükten beri başladı. Bir süre sonra düşüncelerimiz artık sığmadı. Biz de kaleme kâğıda sarıldık. Bunların haricinde Mert arkadaşımla beraber onun da yardımıyla desteğiyle ‘Otopsi’ 3 aydır raflardaki yerini aldı. İlk kitabım onun da heyecanı üzerimde” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

Bahis soruşturmasından Malatya’dan 4 futbolcu PFDK’lık


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ