Şempanze 'Can' da uzun aradan sonra yuvasından çıktı

Doğduktan sonra annesi tarafından terk edilen ve bakıcıları tarafından büyütülen Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin maskotu şempanze 'Can', koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık iki aydır barınağından çıkamadı.

Kültür Sanat 23.05.2020 12:56:48 0
Şempanze
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.05.2020 12:56

GAZİANTEP (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iki aydır barınağında kalan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin maskotu şempanze "Can", 3 saatliğine de olsa çıkarıldığı yeşil alanda bakıcısıyla oynayıp keyifli vakit geçirdi.

Yaklaşık 3,5 yıl önce Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde annesi tarafından terk edilen ve bakıcıları tarafından büyütülen şempanze "Can", hayvanat bahçesindeki yoğun ilgi nedeniyle adeta bölgenin maskotu haline geldi.

Özellikle hafta sonları barınağından çıkarılarak halkla buluşması sağlanan şempanze, koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm hayvanat bahçesi sakinleri gibi barınağında kalmaya başladı.

Yaklaşık 2 aydır barınağından çıkartılmayan Can'ın agresif hallerini gören bakıcılar, durumu hayvanat bahçesi yetkililerine aktararak dışarıya çıkarabilmek için 3 saatliğine izin aldı.

Hayvanat bahçesinin yeşil alanlarında gönlünce oynayan şempanze, bakıcıyla yerlerde yuvarlanıp keyifli vakit geçirirken, top oynayıp yürüyüş de yaptı.

Daha sonra kendisi için özel olarak hazırlanan menüyü çimler üzerinde tüketen Can, sürenin tamamlanmasıyla yeniden barınağına döndü.

"İnsanlara çok alışık"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Can'ın sezaryenle dünyaya gelen ve annesi tarafından bakılmayan bir şempanze olduğunu hatırlattı.

O yüzden Can'ın bakıcısının özellikle bebeklik döneminde 24 saat yanından ayrılmadığını, mesai bitiminde de Can'ı evine götürerek bakımlarını gerçekleştirdiğini ifade eden Özsöyler, "Can o yüzden bakıcısını aslında annesi olarak görüyor. Biz de bakıcısıyla beraber vakit geçirmesini sağladık. Çünkü uzun zamandır çıkmıyordu." dedi.

Ziyarete kapalı oldukları sürenin hayvanlar için aslında bir nevi tatil olduğunu anlatan Özsöyler, şöyle konuştu:

"Can da ise durum biraz farklı. Çünkü Can sürekli insanlarla iç içe olan bir hayvan. Özellikle bakıcısı birebir onunla ilgileniyor. İnsanlara çok alışık olan Can, onları görmediği zaman daha rahatsız oluyor. Can insanlarla iç içe olmak istiyor. O yüzden bugünü gerekli tedbirleri alarak dışarıda geçirmesini sağladık. Çimlerde güzel bir vakit geçirdi. Can'ın daha mutlu olması için böyle bir çalışma yaptık."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ