Selçuklu Mezarlığı’nda ziyaretçi yoğunluğu

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan ve dünyanın en büyük İslam mezarlığı olan Selçuklu Meydan Mezarlığı’nda, normalleşme süreciyle birlikte yeniden ziyaretçi yoğunluğu başladı.

Kültür Sanat 3.07.2021 13:41:44 0
Selçuklu Mezarlığı’nda ziyaretçi yoğunluğu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.07.2021 13:41

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan ve dünyanın en büyük İslam mezarlığı olan Selçuklu Meydan Mezarlığı’nda, normalleşme süreciyle birlikte yeniden ziyaretçi yoğunluğu başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle birlikte 1 Temmuz’dan itibaren normalleşmenin ardından Ahlat’taki tarihi mekanlarda ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Ahlat’taki 210 dönümlük alan üzerinde bulunan ve UNESCO geçici listesinde yer alan ve dünyanın en büyük İslam Mezarlığı olma özelliği taşıyan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı, gelen ziyaretçilerin ilk uğrak yeri olurken, yaklaşık 4 metreye varan yükseklikteki mezar taşları ve üzerindeki işlemeler, ziyaretçileri oldukça etkiliyor. Mersin’den gelerek Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret eden Sebahat Aslan adlı vatandaş, “Daha önce Ahlat’a gelmemiştim. Bugünkü gezimizin amacı da Bitlis ve çevresindeki tarihi ve kültürel güzellikleri görmekti. Gelmeden rotamızı belirlemiştik. Önceliğimiz buradaki mezarlığı incelemekti. Bugün burada gerçekten çok hüzünlü bir şekilde ayrılıyoruz. Çok büyük bir mezarlık. Buraya gelmişken hem mezarlığın kapsamını öğrenmiş olduk hem de burada yatan zatların tarihi değerlerini de öğrenmiş olduk. Bu anlamda güzel bir kültürel birikimle ayrılıyoruz” dedi.

Bir diğer ziyaretçi Ahmet Bülent Akşahin ise “Burayı çok güzel buldum. Görmeye değer bir yer. Türkiye’de yaşayan herkese burayı görmelerini tavsiye ediyorum. Burası dünya mirası olan bir yer. Burada yaklaşık 200 dönüm üzerinde çok büyük bir mezarlık var. Burada yaşamış Türklerin tarihleri, seyitlerin mezarları var. Yani herkese burayı görmeyi tavsiye ediyorum” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ