'Saklı cennet' Takoran Vadisi'ne turist ilgisi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bölge halkının 'saklı cennet' olarak tanımladığı eşsiz güzellikteki Takoran Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Kültür Sanat 24.05.2019 12:24:07 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.05.2019 12:24

ŞANLIURFA (AA) - Türk Hava Yolları (THY) tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tanıtımı amacıyla Türkiye'ye getirilen Belçikalı ve Avusturyalı turistler, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bölge halkının "saklı cennet" olarak tanımladığı eşsiz güzellikteki Takoran Vadisi'ni gezdi.

Fırat Nehri'nin oluşturduğu Takoran Vadisi, Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Mezra Mahallesi'nden başlayıp Adıyaman'ın Gerger ilçesine kadar uzanıyor. Yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki vadi, bakir doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Zengin bitki örtüsünün yanı sıra kanyonu, şelalesi, değirmeni, kaya mezarları, tarihi yapıları ve eşsiz görüntüsüyle bölge halkının "saklı cennet" olarak isimlendirdiği vadi, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekmeye başladı.

Bölgenin tanıtımı amacıyla THY tarafından Belçika ve Avusturya’dan Türkiye'ye getirilen turistler de Siverek Belediyesince düzenlenen tekne turuna katılarak, vadiyi gezdi.

Avusturyalı arkadaşlarıyla Türkiye’ye gelen Dilan Çapalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, arkadaşlarının gelmeden önce bazı ön yargılarının bulunduğunu belirterek, "Buraya geldikten sonra tüm endişeleri geçti. Programa Gaziantep'ten başladık, Şanlıurfa ve şimdi de Adıyaman’a geçiyoruz. Özellikle mutfağa ve misafirperverliğe bayıldılar. Her tarafın güvenli olduğunu görünce de kesinlikle yeniden tur düzenlenmesi gerektiğini söylediler." dedi.

Çapalı, Takoran Vadisi'ni çok beğendiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"En çok hoşuma giden tarafı daha keşfedilmemiş olmasıdır. İlk gelen gruplar bu doğal halini göreceği için şanslılar. Daha sonra gelen gruplar belki de ilk halini göremeyecekler. Bölge tam ekoturizm yapılacak bir yer, yerli halk kendi ürettiği ürünleri ve yemekleri yapmalı. 2 tahta çakarak kuracakları masa ve sandalye ile verecekleri hizmet, Avrupalılar için muhteşem bir şey. Burada 5 yıldızlı otellere ihtiyaç yok, orada sadece çadır kurulması bile yeter. Oradaki eski evler yenilenir ya da tarihi konaklar şeklinde düzenlenerek kiralanabilir. Çok rağbet göreceğinden eminim. Avrupa şu an ekoturizme açık ve Takoran Vadisi bunun için en uygun yer."

"Şanlıurfa'ya turist akını söz konusu"

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Karavar ise turistleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Takaron Vadisi'nin hak ettiği değeri görmesi için çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

Söz konusu bölgenin Şanlıurfa turizmine de önemli katkı sunacağını vurgulayan Karavar, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 Göbeklitepe Yılı olarak ilan edildi ve bu nedenle Şanlıurfa'ya turist akını söz konusu. Turizm şirketlerinin bu anlamda Takoran Vadisi'ni de gündemlerine almaları gerekiyor. Siverek Belediyesi olarak önümüzdeki dönemlerde bunu daha ileri bir seviyeye taşımak istiyoruz. Bugün de Avusturya ve Belçika’dan gelen turistleri ağırladık. Çok memnun kaldılar, burası doğal güzelliklerin yaşandığı bir bölge. Sadece Takoran Vadisi değil elbette, Fırat kıyılarının hepsi coğrafi şekillerinin oluştuğu, o doğal güzellikleri yaşayacağımız bir alan. Yine ileriki süreçte bunu yapacağımız tanıtımlar ve festivallerle daha ileri bir boyuta taşıyacağız."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ