Ramazanın vazgeçilmez tatları sofraları süslüyor

Malatya’da Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan yassı kadayıfı, tulumba tatlısı ve halka tatlı tezgahlardaki yerini alarak iftar sofralarını süslüyor.

Kültür Sanat 12.04.2022 16:06:30 0
Ramazanın vazgeçilmez tatları sofraları süslüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.04.2022 16:06

Malatya’da Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan yassı kadayıfı, tulumba tatlısı ve halka tatlı tezgahlardaki yerini alarak iftar sofralarını süslüyor.

Malatya’da Ramazan ayında en çok tüketilen ve tercih edilen tatlılardan olan yassı kadayıfı, tulumba ve halka tatlı Malatyalıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alıyor. Ramazan ayında tatlı ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun talep edilen tatlılar için ustalar yoğun mesai harcıyor. 15 yıllık tatlı ustası Remzi Şimşek, özellikle Ramazan ayında tatlılara rağbetin çok olduğunu ve taleplere yetişmek için yoğun mesai harcadıklarını belirterek, “15 yıldır bu mesleğin içerisindeyim. Malatya’da Ramazan ayında ve Ramazandan önceki aylarda yassı kadayıf, halka tatlı, tulumba bol tüketilen tatlılarımızdı. Ramazan ayı bu tatlıların daha da bol tüketildiği ay. Ramazanda insanların şekeri düştüğü için diğer aylara oranla daha yoğun ilgi görüyor. Diğer tatlı çeşitlerimizde var ama genelde, yassı kadayıf, halka tatlı ve tulumbaya rağbet çok” dedi.

Şimşek, cevizli yassı kadayıfın Malatya’ya özgü bir tatlı olduğuna değinerek, “Yassı kadayıf, Malatya’ya özgü bunu cevizlisini Malatyalılar üretiyor. Biz ayrıca yassı kadayıfının fıstıklı kaymaklısını sütlü şerbetli üretiyoruz. Rağbet görüyor” ifadelerini kullandı.

Ramazan deyince akıllarına Malatya’nın meşhur tatlısı yassı kadayıfının geldiğini belirten müşteri Hülya Erol ise, “Yassı kadayıf Malatya’mıza özgü Ramazanların enfes lezzeti özellikle Ramazan olduğu için yassı kadayıflarımızı aldık. Malatya’nın yöresel en lezzetli yiyeceği yassı kadayıf. Uzakta yaşıyorum. Malatya’ya gelir gelmez eğer Ramazansa aklıma ilk gelen yassı kadayıfı” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ