Özel öğrencilerin sergisine ilgi

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” dolayısıyla Malatya’da özel öğrencilerin hazırladıkları resimlerin ve el ürünlerinin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Kültür Sanat 10.05.2022 16:34:39 0
Özel öğrencilerin sergisine ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.05.2022 16:34

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” dolayısıyla Malatya’da özel öğrencilerin hazırladıkları resimlerin ve el ürünlerinin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Özel öğrencilerin toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi amacıyla hazırlanan Malatya Park AVM’de açılan sergiye, Akşemseddin İşitme Engelliler Okulu, İbni Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu, Turgut Özal Özel Eğitim Ortaokulu, Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi, Battalgazi Görme Engelliler Okulu, Battalgazi Özel Eğitim Uygulama Okulu, Ali Kuşcu Özel Eğitim Uygulama Okulu, Şehit Songül Yarbay Yakut Kızılay Özel Eğitim Anaokulu öğrencileri katıldı.

Serginin açılışını gerçekleştiren Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmada, özel öğrencilerin sergisini incelemeye herkesi davet etti. Baruş, “Engelliler haftası münasebeti ile özel eğitim kurumlarımızda eğitim alan engelli kardeşlerimizin, çocuklarımızın hazırlamış oldukları el sanatları ve resimlerden oluşan bu sergiyi açmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımız önlerinde hiçbir engel olamayacağını, normal diğer öğrenciler gibi yeteneklerini bu sergide ortaya koydular. Engelli kardeşlerimizin her türlü çalışmasında, çocuklarımızın her türlü çabasında biz onların yanındayız, ailelerimizin yanındayız. Onlar bu başarılı çalışmaları ile normal hayatın içerisinde her zaman yer alabileceklerini, bu toplumun başarılı birer fertleri olabileceklerini ispatlıyorlar. Bu sergide emeği geçen tüm çocuklarımıza, onlara yardımcı olan öğretmenlerimize ve eğitimcilerimize çok çok teşekkür ediyorum. Bu serginin hem öğrencilerimiz için, hem de Malatya’mız için hayırlı olmasını diliyorum. Bu sergiyi gezen herkes çocuklarımızın yeteneklerini takdir edecektir. Tüm Malatyalıları bu sergiyi gezmeye davet ediyorum” dedi. Milli Eğitim İl Müdiresi Hatice Özdemir de, görme ve işitme engelli öğrencilerin eserlerinin sergide yer aldığını bildirdi. Özdemir, “Burada sergilenen çalışmalar tamamen öğrencilerimizin öğretmenler eşliğinde yapıldığı çalışmalardır. Çünkü burada görme ve işitme engelli öğrencilerimizin de yaptığı el emekleri ve resimler var. Görme engelli çocuklarımızın yapacakları resimlerin yerleri silikonlarla çevriliyor ve çocuklar parmak uçlarıyla o silikonları hissederek ona göre boyamasını yapabiliyorlar. Yine İşitme engelli çocuklarımızın yaptıkları el sanatları ve çalışmalar var. Çocuklarımız seramik parçalarından ve atık malzemelerden çok güzel çalışmalar ortaya koymuşlar. Süs eşyalarından tutun, hayvan sembolleri, ebru sanatı yani akla gelebilecek tüm sanatlarla ilgili emekleri var. Bu konuda emek veren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Haydi hep beraber, el ele gülümseyerek dünyayı gülümsetelim, çocuklarımızla birlikte olalım” ifadelerini kullandı.

İlgi gösterilen sergide, Vali Aydın Baruş ile Milli Eğitim İl Müdiresi Hatice Özdemir’e tablo hediye edildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ