ODAK’tan “Kafkasya’da Savaşlar ve Göçler 1855-1920” Sempozyumu

Atatürk Üniversitesi ODAK (Orta Doğu ve Orta Asya-Kafkaslar Araştırma ve Uygulama Merkezi) tarafından hazırlanan “Kafkasya’da Savaşlar ve Göçler 1855-1920” sempozyumu çevrim içi olarak düzenlendi.

Kültür Sanat 24.06.2021 15:44:35 0
ODAK’tan “Kafkasya’da Savaşlar ve Göçler 1855-1920” Sempozyumu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.06.2021 15:44

Atatürk Üniversitesi ODAK (Orta Doğu ve Orta Asya-Kafkaslar Araştırma ve Uygulama Merkezi) tarafından hazırlanan “Kafkasya’da Savaşlar ve Göçler 1855-1920” sempozyumu çevrim içi olarak düzenlendi.

Türkiye dışından dokuz ayrı ülkeden katılımcıların iştirak ettiği sempozyumun açılış konuşmasını yapan ODAK Merkez Müdürdü Dr. Öğr. Üyesi Gürsoy Solmaz, ilk sözü aynı zamanda sempozyuma onursal başkan olarak katılan Timsal Karabekir’e verdi. Timsal Karabekir, 1855 yılından başlayarak Kafkaslar’dan Osmanlı’ya göçlerin tarihine dikkat çekti.

Programın devamında ise Prof. Dr. Bingür Sönmez, Atatürk Üniversitesi İktisat Fakültesinden Prof. Dr. Kerem Karabulut, Atatürk Üniversitesi İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdiresi Prof. Dr. Esin Dayı, Iğdır Üniversitesinden Dr. Sözar Akyıldırım, Doç. Dr. Boran zizli, Prof. Dr. Qasım Hacıyev, Doç. Dr. Firdovsiyy hmdova (Azrbaycan) Prof. Dr. Frhad Turanlı (Ukrayna) Araştırmacı yazar Ziya Zakir Acar, genç tarihçiler Cansu Nahırcı, Gamze Şengül, Gül Bezçi, Kefser Tekinkaya, Mühsin Ertürk çeşitli konu başlıklarında konuşma gerçekleştirdi.

Sempozyuma Ankara’dan katılan Prof. Dr. Sadagül Akbaba ise Ermenistan’dan zorla çıkartılan Türklerin çektikleri eziyetlerden söz ederek ailesinin de o zulmü görenlerden olduğunu vurguladı. Almanya’da belgesel filmler çeken Mustafa Qula Bala, yaşadığı bu ülkedeki kaçgın ve göçkünlerin yaşadıklarını gözlemlerinden örneklerle dikkate sundu.

Sempozyumun sonunda Doç. Dr. Akif Nağı ve moderatör Dr. Öğr. Üyesi Gürsoy Solmaz dile getirilen konuları toparlayıcı konuşmalar yaptılar. İlginin oldukça yoğun olduğu sempozyum, Atatürk Üniversitesi resmi YouTube kanalı üzerinden de canlı olarak yayımlandı ve zaman içinde izlenebilmesi için kayıt altına alındı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ