Nilüferleriyle ünlü Işıklı Gölü doğal güzellikleriyle cezbediyor

Denizli'de doğal sit alanı olan Işıklı Gölü, yeşille mavinin buluştuğu eşsiz doğası ve huzur veren nilüfer çiçekli manzarasıyla doğaseverleri ağırlıyor.

Kültür Sanat 2.08.2020 13:11:37 0
Nilüferleriyle ünlü Işıklı Gölü doğal güzellikleriyle cezbediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.08.2020 13:11

DENİZLİ(AA) - Doğal sit alanı ilan edilen Denizli'nin Çivril ilçesindeki Işıklı Gölü, bölgedeki biyoçeşitlilik ve nilüferlerin oluşturduğu görsel güzellikle doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Büyük Menderes Nehri'ni besleyen kaynakların üzerinde sulama amaçlı regülatör yapılarak oluşturulan 7 bin 300 hektarlık alana sahip Işıklı Gölü'nde pek çok su kuşu, ender bulunan balık türlerinin yanı sıra nilüfer çiçekleri bulunuyor.

Yeşille mavinin buluştuğu eşsiz doğası ve huzur veren manzarasıyla doğaseverlerin ilgisini çeken göl, ziyaretçilerine görsel şölen de sunuyor.

Bölgeyi ziyaret edenler, kuş sesleri eşliğinde ve nilüfer çiçekleri arasında kayıkla gezinti yapabiliyor.

Doğaseverler, sulak alan statüsündeki gölde nilüferlerin eşsiz güzelliğinin yanında gün batımı fotoğraf çekimi için bölgeyi tercih ediyor, doğa ile baş başa zaman geçirmenin keyfini çıkarıyor.

"Nilüfer çiçekleriyle burası tam bir doğa harikası"

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, AA muhabirine, M.Ö. 5 bin yılından bu yana birçok medeniyete beşiklik eden ilçenin birçok tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu belirtti.

Çivril'in tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak için projeler hazırladıklarını ifade eden Vural, şunları söyledi:

"Işıklı Gölü, bizim için çok önemli bir değer. Sulama amaçlı oluşturulan gölü turizmde ön plana çıkarmak istiyoruz. Fazla derin olmayan gölün biyolojik çeşitliliğini sürdürebilmesi için Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce doğal sit alanı olarak belirlendi. Çok sayıda su kuşunun barındığı gölde nilüferler buraya ayrı bir güzellik katıyor. Sahip olduğumuz bu değeri tanıtmaya çalışıyoruz. İnsanların hayran kaldığı nilüfer çiçekleriyle burası tam bir doğa harikası. Göldeki güzellikleri seyretmek için ülkemizin her tarafından misafirler geliyor. Böylesine önemli değerlerimizin herkes tarafından görülmesi gerekir. Biz bölgeyi doğa tutkunlarına daha çok tanıtmak istiyoruz."

Büyük Menderes Nehri'nin ana kaynağı üzerindeki gölün üst tarafındaki Akdağ, alt tarafındaki Çivril Ovası ile büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Vural, bölgenin zengin biyoçeşitliliğinin görülmeye değer olduğunu anlattı.

Gölde çok sayıda kuş ve balık türü olduğunu dile getiren Vural, "Nilüfer çiçekleri ve sazlıkların oluşturduğu doğal güzellikle bütünleşen Akdağ da av turizmi için önemli merkezlerimizden biri." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ