Muş’ta “Kültür ve Turizm Kış Festivali” düzelendi

Muş Valiliğinin Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlediği “Kültür ve Turizm Kış Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.

Kültür Sanat 11.03.2022 17:08:30 0
Muş’ta “Kültür ve Turizm Kış Festivali” düzelendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.03.2022 17:08

Muş Valiliğinin Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlediği “Kültür ve Turizm Kış Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.

Muş Güzeltepe Kayak Merkezinde organize edilen festivale üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Kar üzerinde halaylar çeken gençler hem sucuk ekmek yedi hem de doyasıya eğlenerek günün stresini attı. Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği festivalde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kayakçılar, ellerindeki Türk bayraklarıyla pistin zirvesinden gösteri yaparak etkinlik alanına kadar kayarak indi. Bir kayakçıdan Türk bayrağını teslim alan Vali İlker Gündüzöz, bayrağı öptükten sonra dalgalandırdı.

“Tüm yatırımımız gençler için”

Festivalde bir konuşma yapan Vali İlker Gündüzöz, Muş’un artık bir turizm merkezi olma yoluna gittiğini söyledi. Zaman zaman gençlere bu tür şenlik imkanı vereceklerini anlatan Vali Gündüzöz, “Geçenlerde Murat Nehri’nde yaptık, şimdi burada yapıyoruz. Bu kış artık sona doğru geliyor. Bu tesis güzel bir tesis, daha da geliştireceğiz. İlerde de inşallah Kurtik Kayak Merkezini yapacağız. Tüm yatırımımız gençler için. 350 milyonluk spor tesisi yaptık. Onun için bol bol eğlenin, karın tadını çıkarın. İyi eğlenceler diliyorum” dedi.

“Günün stresini attık”

Etkinliğe arkadaşlarıyla birlikte katılan Azize Yaşar isimli öğrenci de, “Bugün Muş’ta kar şenliği düzenlendi. Arkadaşlarımla buraya geldik. Günün stresini attık. Halaylar çekildi. Güzel bir gündü” ifadelerini kullandı.

Özel Güvenlik ve Koruma Bölümü öğrencilerinden Sevda Kavak ise “Burada bugün kar festivali düzenlendiği için eğlenmeye geldik. Gençler olarak halay çektik ve eğleniyoruz” diye konuştu.

Festivale; İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, vatandaşlar, öğrenciler ve sporcular katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ