Mezopotamya'nın 'altın üçgeni' kültür ve inanç turizmiyle tanıtılacak

Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa, oluşturulacak kültür ve inanç destinasyonu ile turizmde adından söz ettirecek.

Kültür Sanat 5.11.2020 14:29:35 0
Mezopotamya
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.11.2020 14:29

DİYARBAKIR (AA) - Mezopotamya'nın "altın üçgeni" olarak nitelendirilen Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa'nın turizm potansiyelinin tanıtımı amacıyla 7 Kasım'da "Kültür ve İnanç Destinasyonu Çalıştayı" düzenlenecek.

Diyarbakır'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek çalıştaya valilikler, Karacadağ ve Dicle Kalkınma ajanslarından yetkililer ile Türkiye'nin önde gelen turizm aktörleri ve acente temsilcileri katılacak. Çalıştaya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katılması bekleniyor.

Mezopotamya Kültür Rotası Projesi kapsamında düzenlenecek çalıştayda, üç ilin turizm geleceği ve turizm gelirinin artılması için yapılması gerekenler görüşülecek.

"Bu toplantıyla yeni bir başlangıç yapma niyetimiz var"

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehirleri tek tek tanıtmak yerine üç il ile ortak bir destinasyonla pazarlama stratejisi geliştirmek için çalışma yaptıklarını söyledi.

Çalıştayda kültür ve inanç bakımından çok fazla değere sahip üç kentin, pandemi sonrası oluşacak turizm hareketliliğinden pay alabilmesi için neler yapılması gerektiğini tartışacaklarını ifade eden Karaloğlu, "Bölgede genç nüfusa sahibiz ve istihdam sorunumuz var. Turizm de istihdamı yoğun sektörlerden biri. Turizmle ekonominin tabana yayılması hem de gençlerimizin turizm sektöründe iş bulması gayretimizin bir parçası bu. İnşallah 7 Kasım'da yapacağımız bu toplantıyla yeni bir başlangıç yapma, Türkiye ve dünyaya dönüp, yeni şeyler söyleme niyetimiz var." diye konuştu.

"Bakanlığımızın turizmi Anadolu'ya açma politikasının bir parçası"

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri ile insanlığın sıfır noktası sayılan Şanlıurfa'da bulunan Göbeklitepe'nin UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunduğuna işaret eden Karaloğlu, Çınar ilçesinde bulunan Zerzevan Kalesi ve Silvan ilçesindeki Malabadi Köprüsü'nün ise Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer aldığını hatırlattı.

Karaloğlu, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın turizmi sahillerden ve İstanbul'dan Anadolu'nun tamamına yayma politikası var. Bu yaptığımız çalışma Bakanlığımızın turizmi Anadolu'ya açma, her şehrin turizm ekonomisinden istifade etme politikasının da bir parçası." dedi.

"Pandemi ile organik tarımın öneminin çok öne çıktığı bu dönemde Hevsel Bahçelerini daha çok anlatmamız lazım." diyen Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Zerzevan Kalesi, Roma'nın en doğudaki garnizonu olması ayrıca dünyada en iyi korunmuş Mitraizm'in tapınağı dolayısıyla yurt dışından çok ilgi çekiyor. Bu değerleri bir rota haline getirip, turistin dikkatine sunmamız gerekiyor. Şu an elimizde değer var ama ürüne çevirmemişiz. 7 Kasım'da yapacağımız çalıştay elimizdeki değerleri bir ürüne dönüştürmek, bunu turistin dikkatine sunmak."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ