Lise öğrencilerinden müzik şöleni

Bitlis’te Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Tarafından Verilen Müzik Ziyafeti, Katılımcılar Tarafından Büyük Beğeni Aldı.

Kültür Sanat 7.12.2019 12:30:45 0
Lise öğrencilerinden müzik şöleni
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.12.2019 12:30

Bitlis’te Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından verilen müzik şöleni, katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

Rahva yerleşkesindeki merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Öğrenciler tarafından yapılan yağlı boya sergisinin gezilmesi ile başlayan etkinlik, konserle devam etti. Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği konser büyük alkış alırken, öğrenciler çaldıkları enstrümanlarla da beğeni topladı.

Konser sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Fırat Felemez Dinç, başarılı bir resim sergisi ve konser etkinliği geçirdiklerini belirterek, “Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi, ilimizin sanatla tanışmasında önemli bir yer tutmaktadır. Bitlisli vatandaşlarımız okulumuzun açılması ile birlikte resim ve müziğin nasıl olduğunun farkına vardı. Yaptığımız her etkinlik, Bitlis’in sanatla tanışması anlamında önemlidir” dedi.

Okulun 4 yıl önce 11 müzik, 7 resim öğrencisi ile açıldığına dile getiren Dinç, bugün ise 150 civarında öğrencilerinin olduğunu söyledi.

Görsel Sanatlar 3 Boyutlu Sanat Öğretmeni Ziya Öner ise, resim bölümünde 3 boyutlu rölyef ve heykel sanatları ile yağlı boya ve karakalem çalışmalarının olduğunu belirterek, “Amacımız üniversitelere öğrenci yetiştirmektir. Ortaöğretimden üniversiteye öğrencileri daha hızlı bir şekilde hazırlamak istiyoruz. Bu tür etkinliklerle de üniversitemiz ile işbirliği içinde mesleki hazza ve doyuma ulaştırmak amaçlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ