Kuruluş Osman Gündüz kimdir? Tarihte Emre Basalak’ın canlandırdığı Gündüz Alp ne zaman ve nasıl öldü?

Kuruluş Osman dizisi ilk bölümü ile bu akşam atv’de seyirci ile buluşuyor. Kuruluş Osman 1. Bölüm heyecanı sürerken, izleyiciler için de merak konusu oldu. Dizinin başrol karakterleri arasında Gündüz Alp yer alıyor. Peki, Emre Basalak??

Kültür Sanat 21.11.2019 11:46:59 0
Kuruluş Osman Gündüz kimdir? Tarihte Emre Basalak’ın canlandırdığı Gündüz Alp ne zaman ve nasıl öldü?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kuruluş Osman dizisi birinci bölümü ile atv'de ekranlara merhaba diyor! Dizinin ana karakterleri arasında yer alan Gündüz Alp, diziyi heyecanla bekleyenler için merak konusu oldu. Kuruluş Osman dizisinin dışında ele alırsak, Osman Gazi'nin abisi olarak geçen Gündüz Alp, Ertuğrul Gazi'nin büyük oğludur. Peki, Gündüz Alp tarihte nasıl ve ne zaman öldü? İşte Emre Basalak tarafından canlandırılan, Kuruluş Osman Gündüz Alp karakterinin gerçek tarihteki yeri...

Osman Gazi'nin abisi olarak geçen Gündüz Alp, Ertuğrul Gazi'nin büyük oğludur. Ertuğrul Gazi babasının ölümünden sonra doğan oğlunun ismini Gündüz koymuştur. Tarihi kayıtlarda geçen Gündüz Alp yetişkin bir ömre kadar uzanıyor.

Eskişehir'de sancak beyliği yapan Gündüz Alp, Bizsans ile yapılan hemen hemen her savaşa katıldı fakat İnegöl'ün alınışı sırasında şehit düştü. Diriliş Ertuğrul dizisi de tarihe göre uyarlandığı için Gündüz Alp yeni bölümde ölmeyecek ve Osman Gazi döneminde de yer alacaktır.

GÜNDÜZ ALP KİMDİR?

Gündüz Alp veya Gündüzalp, Osmanlı Beyliği'nin kurucusu olan Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin soyundan olup, çeşitli kaynaklara göre Ertuğrul Gazi'nin babası veya oğludur. Enverî'nin Düstûrnâme-i Enverî adlı eseri ve Karamanlı Mehmed Paşa'ya göre Ertuğrul Gazi'nin babası; Hasan bin Mahmûd el-Bayâtî'nin Câm-ı Cem-Âyîn adlı eseri, Âşıkpaşazâde'nin Âşıkpaşazâde Tarihi adlı eseri ve Neşrî'nin Kitab-ı Cihannüma adlı eserine göre ise Ertuğrul Gazi'nin oğlu ve Osman Gazi'nin kardeşidir.

GÜNDÜZ ALP NASIL ÖLDÜ?

Tarihi kayıtlarda geçen Gündüz Alp yetişkin bir ömre kadar uzanıyor, hatta Ertuğrul Gazi'den sonra Kayı Boyu'nun beyi olmak için kardeşi Osman Gazi ile mücadele ediyor.

Yani Gündüz Alp çocuk yaşta ölmemiş, yetişkin kişiliğe ulaşmış ve Osman Gazi ile giriştiği beylik mücadelesini kaybetmesine rağmen yine de kardeşinden ayrılmamıştır.

Eskişehir'de sancak beyliği yapan Gündüz Alp, Bizans ile yapılan hemen hemen her savaşa katıldı fakat İnegöl'ün alınışı sırasında şehit düştü.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem