Kitap fuarını 3 günde 30 bin kişi ziyaret etti

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Fuarı’nı 3 günde yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti. Fuara 3 Kasım’a kadar 100 binden fazla ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Kültür Sanat 27.10.2019 14:02:50 0
Kitap fuarını 3 günde 30 bin kişi ziyaret etti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.10.2019 14:02

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Fuarı’nı 3 günde yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti. Fuara 3 Kasım’a kadar 100 binden fazla ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz Cuma günü valilik önünde 2 bin 400 metrekarelik kapalı alanda açılan Elazığ Belediyesi 3. Kitap Fuarı, kitapseverlerden yoğun ilgi görüyor. 70’i ulusal birçok yayınevinin katıldığı fuarda ziyaretçiler, hem aradıkları kitabı bulma şansını yakalıyor hem de yazarlara kitaplarını imzalatıyor. İlk 3 günde yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiği ve büyük yoğunluğun olduğu fuarda kitapseverler, panel ve söyleşilere de katılma imkanı buluyor. Öte yandan Askıda Kitap Projesi kapsamında fuar içerisine kitap havuzu kuruldu. Burada toplanan kitapların başta köyler olmak üzere kitap eksiği bulunan okullara bağışlanacağı öğrenildi.

Fuara yoğun ilgi olduğunu belirten organizatörlerden Mustafa Batı, “Kitap fuarımız kapılarını açtı. Çok yoğun bir ilgi var. Çok memnunuz. Buraya gelen yayınevleri ve yazarların hepsi memnun. Her şeyden önemlisi biz, ülkemiz ve şehrimiz adına memnunuz ve mutluyuz. İnsanların kitaba olan ilgisi, alakası ve yoğunluk bizi son derece mutlu etmeye yetiyor. Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla otobüslerle yaklaşık 35 bin öğrenciyi bu alana taşıyacağız. Amacımız bunu 100 bine tamamlamak. Bugün burada gördüğümüz manzaraya bakacak olursak bu rakamı geçeceğiz. Bu kitap fuarını Türkiye’deki tüm kitap fuarlarından ayıran bir özellik var. Bu fuarda ‘Askıda Kitap Projesi’ var. Herkes Okusun Onlar da Okusun Kampanyası adı altında fuarın hemen girişinde kitap havuzu oluşturuldu. Bu havuza vatandaşlar kitap bağışı yapıyor. Burada kitap alıp ya da evinden fazla olan kitapları havuza atabiliyorlar. O havuzda toplanan kitaplar kırsal kesimde okuyan, kitap fuarına ve kitaba ulaşamayan çocuklar için tek tek kendi elimizle dağıtılacak” dedi.

Kitabın toplumun gelişmesi ve bilgilenmesi noktasında ciddi manada temel taşlardan bir tanesi olduğuna dile getiren ziyaretçilerden Fatih Ülger, “Okuyan toplum, aynı zaman gelişen nesiller demektir. Bu kültür hem anne babadan hem de öğretmenlerden gelmekte. Ne kadar kitap o kadar eğitim. Burada da Kitap Fuarı’nın üçüncüsü düzenlenmekte hem de dışarıda kitaba aç insanlar için yardım kutuları oluşturulmuş. Bu da kitabın sadece bir nesle ait olamadığını, nesilden nesle aktarılan kavramlar olduğunun göstergesidir. Bu noktada Elazığ Belediyesi’ne teşekkür ediyor, bundan sonraki kitap fuarlarının daha gelişkin daha fazla yazarla dolu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kitap fuarını gezdiğini ve çok beğendiğini dile getiren Mevlüde Taşkın ise, “Bu tür fuarlarının tekrarlarının olmasını temenni ediyoruz. Bir katkımız olduysa ne mutlu bize. Belediye başkanına çok teşekkür ediyoruz. Kitap fuarını gezerken de kitap havuzunu gördük. Biz de katkıda bulunmak istedik. İnşallah bir faydamız olmuştur” diye konuştu.

11 yaşındaki Mahmut Çelik de, “Bu hafta kitap fuarına geldim. Fuar çok güzel ve yoğunluk var. Çok fazla kitap çeşidi var ve istediğimiz her türlü kitabı bulabiliyoruz. Fuarın düzenlenmesi çok güzel. Buradaki atmosferde gezmek ve yazarlarla tanışmak daha eğlenceli. Kitap aldım ve daha bir sürü kitap alacağım. Paramı burada değerlendirmeyi düşünüyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ