Kapalı çarşıda bayram yoğunluğu

Elazığ’da Ramazan Bayramı öncesi tarihi Kapalı Çarşı’da alışveriş yoğunluğu yaşanıyor.

Kültür Sanat 1.05.2022 12:39:30 0
Kapalı çarşıda bayram yoğunluğu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Elazığ’da Ramazan Bayramı öncesi tarihi Kapalı Çarşı’da alışveriş yoğunluğu yaşanıyor.

Ramazan Bayramı’na hazırlanan vatandaşlar, kentin önemli mekanlarından biri olan 94 yıllık tarihi Kapalı Çarşı’ya akın etti. Bayram şekeri, orcik, pestil, baharat yöresel ve kahvaltılık ürünler almak isteyen vatandaşlar kapalı çarşının yolunu tuttu. Yaşanan yoğunluk ise kapalı çarşı esnafını mutlu etti.

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte kapalı çarşının daha da canlandığını belirten kapalı çarşı esnaflarından Çetin Ay , “Vatandaş ilgi gösteriyor. Bayram şekerleri geçen yıla oranla muhakkak ki arttı. Biz elimizden geldiğince kendi karımızdan kısıp vatandaşımız mağdur olmasın diye elimizden geleni yapıyoruz. Ramazan ayı çok şükür iyiydi. Ramazan ayı bereket ayıdır. Gerçekten de öyle oldu. Satışlarımız gayet iyi, vatandaşlarımız kapalı çarşıya ilgi gösteriyor. Zaten tüm Elazığ halkı kapalı çarşının fiyatlarının makul olduğunu biliyor. Bizde vatandaşlarımıza layık olabilmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.

Ramazan ayındaki alışveriş yoğunluğunun diğer yıllarla aynı olduğunu ifade eden esnaflardan Levent Sevinç, “Ramazan’da alışveriş nasıl geçti, diyebilirim ki her yıl ile hemen hemen aynı. Fiyatlar biraz yükseldi ama öyle yangın yeri değil. Fiyatlarda biraz yükselme vardı ama işlerde hemen hemen aynı diyebiliriz. Çarşıyı görüyorsunuz gayet iyi, güzel. Güzel bir bayram geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

Her bayram alışverişinde kapalı çarşıyı tercih ettiğini dile getiren bir müşteri, “Bayramda Elazığ kapalı çarşıdayız. Her bayram alışverişimizin yoğun olarak geçtiği bir mekan. Burada bayram şekerimizi, peynirimizi, baharatımızı, kahvemizi, şekerlememizi, bayram ihtiyaçlarımızı temin ediyoruz. Tüm bayramlarda uğradığımız mekanımız kapalı çarşı bizim vazgeçilmezimiz. Alıverişlere baktığımızda da alışverişte de bir yoğunluk var. İnsanlar alışverişlerini yapabiliyor. Çarşıda son zamanlarda, son bayramlarda görmediğimiz kadar canlılık var" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem