İlk kez glamping turizmi yapılacak

Pınarbaşı ve Abana’da Lüks Doğa Tatili konseptinde inşa edilen Quiet Otelleri projesine doğa ile muhteşem uyum sağlayan gösterişli ve konforlu glamping çadırlar da eklendi. Aralık ayı itibari ile iş dünyasının genç ve başarılı ism

Kültür Sanat 9.12.2021 17:44:07 0
İlk kez glamping turizmi yapılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.12.2021 17:44

Pınarbaşı ve Abana’da Lüks Doğa Tatili konseptinde inşa edilen Quiet Otelleri projesine doğa ile muhteşem uyum sağlayan gösterişli ve konforlu glamping çadırlar da eklendi. Aralık ayı itibari ile iş dünyasının genç ve başarılı ismi Şener Hacıoğlu’nun yöneteceği otel projeleri Cumhuriyet’in 100. yılına hazırlanırken Abana’daki tesiste yer alacak olan 30 glamping çadırın ilk 15’i kurularak 2022 yılı Mayıs’ında misafir ağırlamaya başlayacak.

Vahşi kayalıklar, kanyonlar, uçsuz bucaksız ormanlar ve denizi bir arada sunan Kastamonu, pandemi sonrasında dünyada değişen yeni turizm trendleri ile lüks doğa tatili konseptini bir araya getirerek dünya turizminde en yeşil rotalar ile yarışmaya hazırlanıyor! Şehre büyük bir yatırımla giren Quiet Otelleri, Pınarbaşı ve Abana’da inşaatı devam eden 2 büyük projesine, göz alıcı güzellikte hazırlanan ve her türlü konforu sunan lüks glamping çadırları da ekledi. Bu ay itibari ile iş dünyasının dinamik isimlerinden Şener Hacıoğlu’nun koordine edeceği projeler, Türkiye için son derece değerli bir tarih olan 2023’e hazırlanırken lüks 15 glamping çadır, 2022 yazında ziyaretçiler ile buluşacak.

Kastamonu şehrine ilk kez lüks çadır konseptini getirecek bu önemli projelerin yönetimine, genç ve başarılı bir isim olan Şener Hacıoğlu getirildi. Aralık ayı itibariyle ASÜER ekibinde yerini alan Hacıoğlu, ülkemizde pek tanınmayan glamping turizmi hakkında bilgi verdi. Abana ve Pınarbaşı’nda kurulacak tesislerin önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Kastamonu Quiet Otelleri Genel Koordinatörü Hacıoğlu, şehrin pandemi sonrasında geleneksel doğa turizmine ek olarak lüks doğa tatili alanında da kendine uluslar arası platformda çok daha iddialı bir kulvar açmaya hazırlandığını söyledi.

Glamping turizmi ile tanıştıracak

Pınarbaşı ve Abana’da “Doğada Lüks Tatil” konsepti ile turist çekmeye hazırlanan Quiet Otelleri, Abana’da ilk kez glamping çadırlar ile konaklama seçeneği sunacak. Pınarbaşı’nda 94 odada 250 yataklı ve Abana’da 126 odada 270 yataklı iki otel projesinin inşaatı devam ederken bu yıl Abana’da ilk 15 lüks tatil çadırı hazırlanarak dünyanın her yerinden doğa tutkunlarına yepyeni bir konaklama seçeneği sunulacak. Otel projelerinin tamamlanacağı 2023 tarihine dek toplam 30 glamping çadırının turizme kazandırılması hedefleniyor.

İngilizce bir sözcük olan, göz alıcı ve cazibeli anlamlarına gelen “Glamorous” ile kamp yapmak anlamına gelen “Camping” kelimelerinin birleşiminden doğan Glamping, doğa içerisinde yüksek konfor ile tatilini geçirmek isteyenlere hitap eden bir tatil seçeneği olarak tanımlanıyor. Türkiye’de henüz çok yaygınlaşmamış olan lüks doğa tatilleri, geçmişte başka ülkelere fetihler için giden kralların, padişahların konakladıkları ihtişam dolu geçici obalardan ve kurulan görkemli çadırlardan ilham almış. Türkiye’de Bozcaada, Cunda Adası, Muğla’nın Bozburun, Gökova, Kayaköy ve Fethiye başta olmak üzere çeşitli saklı cennetleri ile Kırklareli İğneada’da sunulan glamping konaklama seçeneği, Quiet Otelleri imzası ile yakın gelecekte doğa tutkunlarının gizli adresi olan Kastamonu’nda da faaliyete girecek. Doğaseverlerin farklılık, macera ve toprağa yakın olma arzularına çok iyi yanıt veren, kimi zaman karavan konaklamalarının ve pek çok doğa sporunun da eşlik ettiği glamping tatillerinin son derece iyi korunmuş bir tabiata sahip olan şehri, hızla turizmde dünya sıralamasına taşıması şaşırtıcı olmaz. Doğada lüks tatil arayanların, yeşilin, mavinin değerini en iyi bilen bilinçli ziyaretçiler olması ise doğaya değer veren herkes açısından önemli bir avantaj olacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ