Güder, yetim çocuklara sinema keyfi yaşattı

Malatya’nın Battalgazi Belediyesi ve Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yetim çocuklara yönelik özel sinema etkinliği düzenlendi. “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmini aileleriyle birlikte izleyerek

Kültür Sanat 5.02.2022 12:17:18 0
Güder, yetim çocuklara sinema keyfi yaşattı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.02.2022 12:17

Malatya’nın Battalgazi Belediyesi ve Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yetim çocuklara yönelik özel sinema etkinliği düzenlendi. “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmini aileleriyle birlikte izleyerek gönüllerince bir gün geçiren çocukların sinema keyfine, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’de ortak oldu.

Bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren Battalgazi Belediyesi, yetim çocuklarına yönelik önemli bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Malatya Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile birlikte hayatlarında hiç sinemaya gitmeyen yetim çocuklar ve ailelerine yönelik sürpriz bir etkinlik tertip eden Battalgazi Belediyesi, 75 civarında çocuğa Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017’de teröristlerle kahraman Mehmetçiğin girdiği çatışmada şehit olan Eren Bülbül’ün hayatını konu alan “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” sinema filmini izlettirdi. Gönüllerinde doyasıya bir gün geçiren çocukların sinema keyfine Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’de ortak oldu.

“Çok anlamlı bir etkinlik oldu”

Her daim yetim çocukların ve ailelerin yanında olan Başkan Güder’e etkinlik için teşekkürlerini ileten Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan yardımcısı Tülay Ayaz, “Battalgazi’nin Şehrül-Emini Osman Güder’e çok teşekkür ediyorum. Bu davet bizim için lüks bir davetti. Böyle bir imkanı bizlerle buluşturmak bizler için çok kıymetli. Çocuklarımız aileleriyle ilk defa sinema filmi izledi. İnşallah bu tür etkinlikler her zaman devam eder” şeklinde konuştu.

“Yetimlerimizin gönüllerine dokunduk”

Yetim ve öksüz çocukların hiçbir zaman sahipsiz olmadığını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bugün benim içinde çok anlamlı bir gün. 150 civarında yetim ve aileleriyle birlikte sinemaya geldik. Farklı bir etkinlik olsun istedik. Yetim gülerse dünya güler. Yetim ve öksüzler bizim çocuklarımız ve onlara sahip çıkmamız lazım. Bu noktada Tülay ablamıza ve İhsan ağabeyimize şükranlarımı sunuyorum. Onlarca çocuğa annelik ve babalık yapıyorlar, sahip çıkıyorlar. Bizlerde her zaman onları ziyaret ederek ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bugünde ailelerimize farklı bir etkinlik sunmak istedik. Onların gönüllerine dokunmak istedik. Çocuklarıyla birlikte Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017’de teröristlerle kahraman Mehmetçiğin girdiği çatışmada şehit olan Eren Bülbül’ün hayatını konu alan ‘Kesişme; İyi ki Varsın Eren’ sinema filmini izlediler. Şunu da özellikle ifade etmek istiyoruz; Eren’ler ölmez, bir Eren ölür binlerce Eren dirilir. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum, ailelerin ellerinden öpüyorum. Battalgazi Belediyesi olarak bizler her daim yetimlerimizin ve öksüzlerimizin yanındayız. Hiçbir zaman sahipsiz değilsiniz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ