Gökova'da çadırda tatil keyfi

Altın renkli kumuyla ünlü plajları turistlerin gözdesi olan Gökova Körfezi, çam ormanları arasında kurulan çadır kamplarıyla bu yıl da tatilcilerin adresi haline geldi.

Kültür Sanat 29.05.2019 13:20:59 0
Gökova
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.05.2019 13:20

MUĞLA (AA) - Denizi, kumu, güneşi ve doğal güzellikleriyle ünlü "sakin kent" Akyaka Mahallesi, çadırda tatil geçirmek isteyenlerin de tercihi oldu.

Muğla'nın turistik merkezlerindeki lüks otellerde tatil yapma imkanı bulamayan tatilciler, Ula, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde çam ormanlarındaki kamp alanlarında ucuz tatili tercih ediyor.

Tatilciler, dev çam ağaçlarının gölgesine kurdukları çadır ve karavanlarda tatillerini geçiriyor. Serin bir ortamı tercih ederek çadır kamp alanlarına gelen tatilcilerin yoğunluğu dikkati çekiyor, bazılarının tatili aylarca sürebiliyor.

En fazla ilgiyi Akyaka'daki orman ile Fethiye'deki Günlüklü ve Marmaris'teki Çubucak ile İnbükü çadır kamp alanları görüyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla Gökova Körfezi'nin serin sularına girerek güne başlayan kamp sakinleri, Akyaka'nın köylerinde yetiştirilen organik ürünlerden oluşan kahvaltılarını, çam ağaçlarının yaydığı bol oksijen eşliğinde yapma fırsatı buluyor.

Muğla'ya Hizmet Vakfı İktisadi İşletme Koordinatörü Atiye Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dört bir yanından gelen tatilcilerin, günlük 40 lira ödeyerek elektrik dahil uygun fiyatlarla Gökova Körfezi'nin doğal güzellikleri eşliğinde tatil yapabildiklerini söyledi.

Muğla'ya Hizmet Vakfı İktisadi İdari İşletmesi tarafından hizmet verilen alanda, 300 çadır ve 50 karavanın kurulduğunu belirten Durmaz, "Sırtını yemyeşil dağlara dayamış, eteklerini masmavi sulara yaymış çadır kamp alanı, dev çam ağaçlarının gölgesine tatilcilere hizmet veriyor. Bölgenin müdavimi olan ve çadır alanında 5-6 ay kalan misafirlerimiz var. Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinden gelen çok sayıda ziyaretçi, kurdukları çadırlarda tatillerini geçiriyor." diye konuştu.

"Burası Türkiye'nin mozaiği"

Akyaka'daki orman kampına, Diyarbakır'dan karavan ile geldiklerini anlatan emekli öğretmen Fikret Saraçoğlu, 1991 yılından bu yana çadır kamp alanında ailesiyle tatil yaptıklarını ifade etti.

Burayı bir tesadüf sonucu tanıdığını ve çok mutlu olduğunu vurgulayan Saraçoğlu, "Burada güzel bir sosyal ortam var. İletişim, paylaşma, dayanışma var. İnsanlar birbirine saygılı. Akyaka'da eşsiz bir manzarada kamp yapıyoruz. Burada çok güzel komşuluk ilişkileri kurduk. Yaklaşık 3 ay burada kalıyorum." diye konuştu.

Günün büyük bölümünü yüzme, yürüyüş ve sosyal aktivitelerle geçirdiklerini anlatan Saraçoğlu, "Burası Türkiye'nin mozaiği. Türkiye'nin dört bir yanından insanlar buraya geliyor ve yeni dostluklar kuruluyor. Denizi, çevresi çok güzel ve turizm merkezlerine çok yakın bir yerdeyiz." dedi.

Denizli'de yaşadığını ve 2 yıldır yaz sezonunda Akyaka'ya çadır tatili için geldiğini belirten Bülent Özcan da yeni dostluklar edindiğini, bölgede çok mutlu olduğunu söyledi.

Akyaka'nın tabiatı ve doğal güzellikleriyle bulunmaz bir cennet olduğunu anlatan Özcan, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 3 ay ailemle burada kalıyorum. İki artı bir odalı çadır kurduk. İçerisinde mutfağımız, buzdolabımız, fırınımız, televizyonumuz tüm ihtiyaç malzemelerimiz var. Burada çok güzel bir ortam var. Çok iyi ve yeni dostluklar kuruluyor. Orman içerisinde deniz kenarında huzurlu ve mutlu bir tatil yapıyoruz. Hem ucuz hem otel konforunu aratmayacak bir ortamda tatil yapıyoruz."

Özcan, Ramazan Bayramı öncesi kamp alanında büyük bir yoğunluk olduğunu anlatarak, ziyaretçilerin doğayla baş başa kaldığını dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ