Gelin Mardin’den, misafirler Fransa’dan

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Mardinli gelinin düğününde halay çeken Fransızlar ilgi odağı oldu.

Kültür Sanat 6.08.2021 11:16:09 0
Gelin Mardin’den, misafirler Fransa’dan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.08.2021 11:16

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Mardinli gelinin düğününde halay çeken Fransızlar ilgi odağı oldu.

Mardinli gelin Şükran Bilken ile Yüksekovalı damat Gürkan Kırbıyık, görkemli bir düğünle dünya evine girdi. İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan bir düğün salonunda düğünlerini yapan çifte, Fransa’dan ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen misafirler eşlik etti. Paris’ten gelen Emma Leguen, Yüksekova’nın düğünlerine ve misafirperverliğine hayran kaldığını belirterek, insanlarının çok iyi olduklarını söyledi. Bundan sonra da Yüksekova’ya geleceğini belirten Emma Leguen, “İlk kez bu tarafa geldim. İyi ki geldim, çünkü ilk kez böyle değişik kültür ve bir düğün gördüm. Geldiğim için de çok mutluyum. Buranın doğası da harika. Tekrar geleceğim ve o zaman her yeri gezeceğim. Düğünü çok beğendim ve çok da oynadık. Buranın insanı, misafirperverliği harika. Yöresel elbiseleri harika. Herkese buraya gelmesi için tavsiye ediyorum. Gelin ve damadımıza da mutluluklar diliyoruz” dedi.

Mardin’den Yüksekova’ya gelin geldiğini belirten Şükran Bilken de, “İlk kez böyle farklı bir kültür ve farklı bir düğünle karşılaştık. Çok mutluyum, güzel gidiyor. Mutlu günümde akrabalarım, arkadaşlarım ve Fransa’dan arkadaşlarımız geldi. Çok sağ olsunlar, Yüksekova’nın kültürüyle, misafirperverliğiyle ağırladık. Özellikle Fransa’dan gelen arkadaşlar çok mutlu oldular ve doyasıya eğlendiler. Bir dahaki sefer geldiklerinde yöreye ait elbiseleri alıp götürecekler. Bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Çok mutlu olduğunu belirten damat Gürkan Kırbıyık ise “Eşim Mardinli ve elimizden geldikçe dışarıdan gelen tüm misafirlerimize misafirperverliğimizi gösterdik. Kendi adetlerimizi, kendi göreneklerimizi gösterdik. Bugün en mutlu günümüz. Bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederiz. Fransa’dan gelen arkadaşlara da teşekkür ederiz, çünkü onlarda 2 gündür bizi yalnız bırakmadılar ve doyasıya halay çektiler” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ