Fotoğraf sanatçıları kışın güzelliklerini fotoğrafladı

Muş’a çeşitli illerden kafile halinde gelen fotoğraf sanatçıları, kırsal bölgedeki insan ve yaşam konularını ele almak için binlerce kilometre yol kat ederek fotoğraf çekimi yaptı.

Kültür Sanat 23.01.2022 11:49:56 0
Fotoğraf sanatçıları kışın güzelliklerini fotoğrafladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.01.2022 11:49

Muş’a çeşitli illerden kafile halinde gelen fotoğraf sanatçıları, kırsal bölgedeki insan ve yaşam konularını ele almak için binlerce kilometre yol kat ederek fotoğraf çekimi yaptı.

İstanbul, İzmir, Edirne ve Konya gibi illerinden gelerek Muş’ta buluşan fotoğraf sanatçıları, merkeze bağlı Gölköy, Ulukaya, Çengilli ve Savaçılar köylerini gezerek fotoğraf çekti. Tarih, kültür, yaşam ve doğa fotoğrafı çeken sanatçılar, en iyi kareyi yakalamak için birbirleriyle kıyasıya yarış içerisine girdi. Dondurucu soğuğa rağmen bölge insanının sıcakkanlılığıyla karşılaşan fotoğraf sanatçıları, onların fotoğraflarını da çekmeyi ihmal etmedi.

“Karın olduğu ortam fotoğraf açısından ve bizim için çok avantajlı”

Fotoğraf sanatçısı ve grup sorumlusu Fatih Mehmet Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıldır olduğu gibi bu yıl da Muş’a geldiklerini söyledi. 12 kişilik grupla Muş’a gelmeyi tercih ettiklerini kaydeden Özdemir, “Türkiye’nin çeşitli yörelerinden arkadaşlarımız var aramızda. Edirne’den, İzmir’den, İstanbul’dan, Konya’dan arkadaşlarımızla toplanarak bu bölgeye fotoğraf çekmeye geldik. Amacımız insan yaşamını en doğal haliyle görebilmek, buradaki eşsiz manzarayı en iyi şekilde fotoğraflamayı sağlamak. Özellikle karın olduğu ortam fotoğraf açısından ve bizim için çok avantajlı. Bunları değerlendirmek istedik. Burada ayrıca değinmek istediğim bir nokta var. İnsanlar gerçekten bizleri çok sıcak karşılıyor. Buradaki soğuğu bu insanlar sayesinde hissetmiyoruz bile. Bizim için gayet güzel bir fotoğraf gezisi oldu” dedi.

“İnsanların sıcaklığı bize soğuk havayı hiç hissettirmiyor”

Fotoğraf sanatçılarından İlknur Soyer ise Muş’a ikinci kez geldiğini ve tekrar tekrar gelmeyi çok istediğini ifade etti. Muş’ta şahane bir ortamın olduğunu anlatan Soyer, “Hava çok soğuk ama biz o eksi dereceleri hiç hissetmiyoruz. Buradaki insanlar bizi o kadar sıcak karşılıyorlar ki, o sıcacık sobanın yanında bize çaylarını, bir yudum tereyağını, balını önümüze severek koyuyorlar. Herkese tavsiye ediyorum. Çok özel yerlere gidip tatil yapan herkes muhakkak hayatlarında bir kere gelip bu ortamı, bu doğa harikasını, bu şahane insanları tanımalarını çok isterdim. Burada biz daha çok belgesel fotoğrafı çekiyoruz. Buradaki yaşam, doğal hal, coğrafyayla mücadele bizlere daha farklı bir ortam sağlıyor. Bizim görmediğimiz, yaşamadığımız bir ortam. O yüzden onları fotoğraflamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ