Ercan Kesal: Diziler daha kısa olmalı

Altın Portakal Film Festivali kapsamında sinemaseverlerle bir araya gelen oyuncu Ercan Kesal, dizi sürelerinin uzunluğuna dikkati çekerek 'Setler daha insani olmalı.' dedi.

Kültür Sanat 1.11.2019 13:54:33 0
Ercan Kesal: Diziler daha kısa olmalı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.11.2019 13:54

ANTALYA (AA) - 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında sinemaseverlerle bir araya gelen oyuncu Ercan Kesal, dizilerin daha kısa olması gerektiğini belirterek, "Setler daha insani olmalı, teknik ekip daha iyi koşullara sahip olmalı." dedi.

Kesal, Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğindeki festivalin Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda gerçekleştirilen Öğle Sohbetleri programında, sanatseverlerle buluştu.

Kendisinin bir hekim olduğunu, hasta insanlara bakıp, reçete yazdığını aktaran Kesal, oyunculuk alanında ise hiç eğitim almadığını, alaylı olarak bu işi yaptığını söyledi.

Gerek doktor olarak gerekse hayatının başka alanlarında yaşadıklarını senaryoya aktardığını anlatan Kesal, tüm kurmacaların da bir yaşanmışlığa yaslandığını ifade etti.

Hekim olarak 23 yaşında göreve yeni başladığında yaşadığı bir olayı 25 yıl sonra filme dönüştürdüğünü belirten Kesal, "Başınızdan geçen bir olay 25 yıl sonra evrensel bir filme dönüşebilir. Benim de ilk günlerimde tuttuğum günlük, senaryoma ve kitabıma kaynak oldu. Yaşananlar unutulmuyor, silinmiyor." diye konuştu.

Sinema bölümü eğitimi alan öğrencilere kendileri olmaları, kimseyi taklit etmemeleri yönünde önerilerde bulunan Kesal, öğrencilerden bol bol okumalarını, iyi de gözlem yapmalarını istedi.

Çukur dizisine yönelik eleştiriler

Diziden kendi isteğiyle ayrıldığını, diziye dönme gibi bir durumun da söz konusu olmadığını belirten Kesal, "Bir Çukur var, bir de başka diziler var. Öyle bir mahalle yok, günde 7-8 kişinin öldüğü mahalle yok. Çizgi film gibi uydurma bir şey." dedi.

Çukur'da iki yıl boyunca çok iyi bir ekiple çalıştığına değinen Kesal, farklı bir dizide de oynamayı düşünmediğini bildirdi.

Dizilerin uzun sürmesini eleştiren Kesal, insanların televizyon karşısında bir diziyle 3-4 saat geçirdiğini, bunun doğru bir anlayış olmadığını söyledi.

Dizileri uzatabilmek için anlamsız içeriklere yer verildiğini anlatan Kesal, şu ifadeleri kullandı:

"Diziler daha kısa olmalı, setler daha insani olmalı, teknik ekip daha iyi koşullara sahip olmalı. Oyunculuğu da meslek olarak görmüyorum. Hekim olmasam oyuncu olamazdım. Hekimlik bana çok şey kattı. Birçok kişi hikayesini anlatıyor bana, acayip bir şeyler. Karısına, kocasına, çocuklarına anlatmadığını hekime anlatıyor. Bundan sonra hiçbir dizide oynamak istemiyorum. Oyunculuk da yapmak istemiyorum. Ancak sinema filmi gelirse oynayabilirim. Yönetmenlik yapmak istiyorum. Dizide oynamayacağım, yönetmenlik yapacağım."


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ