Elazığ’da Osman Paşa ve şehitleri anmak için mevlit programı düzenlendi

Elazığ’da 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 10 askerin şehadetleri anısına İzzetpaşa Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlidi şerif okuma programı düzenlendi.

Kültür Sanat 4.03.2022 21:34:07 0
Elazığ’da Osman Paşa ve şehitleri anmak için mevlit programı düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.03.2022 21:34

Elazığ’da 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 10 askerin şehadetleri anısına İzzetpaşa Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlidi şerif okuma programı düzenlendi.

4 Mart 2021 tarihinde Bingöl’den Tatvan’a giderken helikopter kazasında şehit düşen Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 10 askerin şehadetleri anısına İzzetpaşa Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlidi şerif okuma programı düzenlendi. Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8. Kolordu Komutan Vekili Saadettin Alp Ergin, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit, kamu kurum müdürleri, Müftü Selami Aydın ve vatandaşlar katıldı. Elazığ Valiliği himayelerinde müftülük tarafından düzenlenen program akşam namazının kılınmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Vatandaşların şehitlere dua ettiği program, mevlidi şerif okuma ve lokum ikramıyla son buldu.

Bu programların devletin yanında olduğunu hissettirdiğini belirten şehit Ragıp Soylu Coşkun’un abisi Hasan Çoşkun, “Tüm şehitler olmak üzere Osman Paşa’mızın ve onunla birlikte şehit düşen helikopterde bulunan tüm şehitlere sonra kardeşim Ragıp Soylu Coşkun’a Allah rahmet eylesin. Rabim şahadetlerini kabul etsin. Vatan için gerekirse kardeşim değil ben olsam bile şehit olmaya canı gönülden razıyım. Öyle büyük bir mertebe ki şehitlik erişilmesi çok zor olan bir şey. O yüzden Rabbim herkese şahadet şerbetti içmeyi nasip eylesin. Allah devletimize zeval vermesin. Bu tür programlar gerçekten bizi duygulandırdı. Bir nevi devletimizin yanımızda olduğunu hissettik. Bunun bilincine bir daha vardık. Onun için bu programı yapan düzenleyen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ