Ekmeğini pirinç tanelerinden kazanıyor

Elazığ’da 26 yaşındaki el sanatları ustası Ersin Celayır, büyük bir özveriyle pirinç tanelerinin üzerine isim yazarak ekmek parasını kazanıyor.

Kültür Sanat 24.02.2022 10:55:53 0
Ekmeğini pirinç tanelerinden kazanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.02.2022 10:55

Elazığ’da 26 yaşındaki el sanatları ustası Ersin Celayır, büyük bir özveriyle pirinç tanelerinin üzerine isim yazarak ekmek parasını kazanıyor.

Elazığ’ın Keban ilçesinde 26 yaşındaki üniversite mezunu Ersin Celayır, yapamazsın dedikleri, ‘Pirinç’ tanesine yazı yazmayı öğrenerek icra etmeye başladığı sanatıyla ekonomik kazanç elde ediyor. Türkiye’de pirinç üzerine yazı yazan ve sayısı 7’yi geçmeyen sanatçılardan olan Celayır, pirinç tanelerine tek nefeste yazdığı yazılarla dikkat çekiyor. Pirinç üzerine yazılan isimler bir süre kuruduktan sonra özel getirilen cam şişesinin içine bırakılıyor. Ardından kurutulmuş gül ve gliserin doldurulduktan sonra pirinçler, rengarenk hediyelik anahtarlık ve kolyelere dönüşüyor. Yaklaşık 7 yıldır kendi imkanıyla açtığı küçük bir stantta çalışmalarını yapan Celayır’ın eserleri, yurtdışından bile yoğun talep görüyor.

"Bir pilavlık pirinç tanesi isim yazarak gelirimizi sağlıyoruz"

Bu alanda Türkiye’nin en genç ustalarından biri olduğunu ifade eden Ersin Celayır, “Bu sanata ilk olarak 2015 yılında abimden bakarak öğrendim. Önemli olan zaten bu özel kalemi kullanabilmek. İlk başlarda insanlar ve çevremizdekiler olmaz dedi. Ama biz inandık ve başardık. Şimdilik başka gelirimiz yok, bir pilavlık pirinç tanesi isim yazarak gelirimizi sağlıyoruz. İşlerimiz çok şükür iyi. Bir tane pilavlık pirinç tanesini alıyoruz, herhangi pirinç tanesi olur. Ama herkes yazamaz. Kontrol, nefes ve kalemi kullanmak önemli. Ayrıca glikser denen bir çiçeğimiz mevcuttur. Bu çiçek bize Hollanda’dan adet bazında gelmektedir. Türkiye’de bulunamıyor. Şuan biz kendimiz üretmeye çalıştık ancak üretemedik" dedi.

"Yurtdışına, birkaç ülkede bayiliğimiz var"

Türkiye geneli bu sanatı yapan çok olmadığı pek bilinmediğini aktaran Celayır, "Türkiye genelinde 7 tane ustası vardır. Pek bilinmediği içinde insanlar ilk başta pirince isim mi yazılır. Hatta pirinci metal olan pirinç karıştırıyorlar sonra gelip gördüklerinde şaşırıp gerçek pirinçmiş diyebiliyor. İnsanların tuhafına ve hoşuna gidiyor. Talep gören bir ürün ve aynı zamanda sadece Türkiye’ye değil yurtdışına, birkaç ülkede bayiliğimiz var toptan malzeme gönderiyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ