Edebiyat tutkunlarının kalbi 'Yedi güzel adamın kenti'nde atacak

Türk edebiyatına yön veren birçok yazarın yetiştiği Kahramanmaraş, '1. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri' etkinliklerinde 10 ülkeden gelecek edebiyat tutkunlarına ev sahipliği yapacak.

Kültür Sanat 15.11.2020 11:46:25 0
Edebiyat tutkunlarının kalbi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.11.2020 11:46

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Büyükşehir Belediyesi, Necip Fazıl Kısakürek ekolüyle bir neslin yetişmesini sağlayan şair ve düşünce adamlarından oluşan ve "7 Güzel Adam" olarak bilinen Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan ve Alaeddin Özdenören'in yollarının kesiştiği kentin edebiyattaki başarısının gün yüzene çıkarılması amacıyla çalışmalar yürütülüyor.

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na edebiyat alanında girmek için girişimlerde bulunan kent, okur ile yazar arasındaki bağın güçlendirilmesi, gençlerin hayranı oldukları edebiyatçılarla buluşturulması, edebiyatla ilgili tartışma konularına yanıt aranılmasının hedeflendiği farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.

"Çünkü Sözümüz Var" sloganıyla 16-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan "1. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri" kapsamında kentte Macaristan, Venezuela, Üsküp, Ukrayna, Portekiz, Filistin, Slovakya'nın da aralarında olduğu 10 ülkeden yaklaşık 50 şair ve yazar ağırlanacak.

Kentin edebiyatının dünyaya duyurulması amaçlanan ve 5 gün sürecek organizasyonda, portre, şiir, öykü, deneme ve ses yarışmaları, şiir geceleri, okur-yazar buluşmaları, panel ve konferans gibi 40'ın üzerinde etkinlik yapılacak.

Organizasyon, genç yeteneklerin yetişmesine de katkı sağlayacak.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın edebiyat, kültür ve sanat şehri olduğunu söyledi.

Kenttin yazar ve şairleri misafir etmenin heyecanı içerisinde bulunduğunu ifade eden Doğan, organizasyon kapsamında birçok alandan ödüllerin verileceğini belirtti.

Etkinliklerin bir hafta süreceğini dile getiren Doğan, "Sanatsever, edebiyatsever ve kültürseverlerin kalbi ve nabzı Kahramanmaraş'ta atacak. Bundan önce olduğu gibi bu süreçte daha yoğun bir nabız atışı gerçekleşecek." dedi.

"Edebiyat yolu bütün sanatseverleri Kahramanmaraş'ta buluşturacak"

Doğan, Kahramanmaraş ile bütünleşen 7 güzel adamın kent için çok büyük değer olduğuna dikkati çekerek, kentin hafızasını, değerlerini ülke gündemine ve dünyaya tanıtan kişiler olduğunu aktardı.

"7 güzel adam"ın hepsinin tanınmasını ve eserlerinin okumasını arzuladıklarını anlatan Doğan, şunları kaydetti:

"Şehrimizde edebiyat ikliminin daha zenginleşmesi ve güçlenmesi gerekiyor. Zaten Göksun-Kahramanmaraş arasında yeni açılan tünellere hem 7 güzel adamın hem de diğer edebiyatçılarımızın isimleri vererek bunu biraz daha ön plana çıkarmak istedik. Burası bir edebiyat yolu. Göksun'dan Kahramanmaraş çıkışına kadar olan yol, edebiyat yolu. Bu yol bizi UNESCO'ya taşıyacak. Bu yol sanatseverleri buraya taşıyacak. Bu yol böyle güzel bir yol. Edebiyat yolu bütün sanatseverleri Kahramanmaraş'ta buluşturacak."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ