Duyguların kara kalem resim sergisi açıldı

Oltu Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından “Duyguların Kara kalem” resim sergisi açıldı. Oltu Efkan Ala Kültür merkezinde açılan sergide 25 eser sergileniyor.

Kültür Sanat 26.05.2022 10:40:42 0
Duyguların kara kalem resim sergisi açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.05.2022 10:40

Oltu Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından “Duyguların Kara kalem” resim sergisi açıldı. Oltu Efkan Ala Kültür merkezinde açılan sergide 25 eser sergileniyor.

Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı ve Oltu Havzası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Dr. Keziban Selçuk tarafından hazırlanan Toplumsal Duyarlılık Projesi bağlamında “Duyguların karakalem çalışmalarında ifade bulması ve yansımaları” konulu karakalem çalışmalarından oluşan sergi düzenlendi. Sergide Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü 3. sınıf öğrencisi Aleyna Mutlu, Oltu Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü 1. Sınıf öğrencilerinden Eray Ediz, Sibel Malkoç, Rıdvan Can Maraş ve 2. Sınıf öğrencisi Mehmet Yıldız tarafından çizilen karakalem çalışmaları yer alıyor.

Arş. Gör. Dr. Keziban Selçuk, “Karakalem desen çizimleri duygu ve düşünceleri ifade etmenin en etkili yollarından biridir. Resim sanatının geçmişi mağara duvarlarında görülen ve çeşitli sembollerden oluşan çizimlere kadar uzanmaktadır. Avrupa’da rastlantı sonucu bulunan Fransa’daki Lascaux Mağarası duvarlarından çizimler resim sanatının ilk örneklerinin Paleolitik döneme kadar uzandığının en güzel örneğidir. Bu nedenle tarihin ilk dönemlerinden beri çizilen resimler geçmişle günümüz arasında bir köprü görevi üstlenmiştir. Öğrencilerimiz kendilerine özgü çizim tekniklerini kullanarak ve duygularını da katarak hazırladıkları çalışmalarla sanatseverlere görsel bir sunum gerçekleştirmişlerdir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ