Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Tunceli’de binlerce kişiye dinleti verdi

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve Serenad Bağcan, Tunceli’nin Ovacık ilçesinde binlerce kişiye dinleti verdi.

Kültür Sanat 28.05.2022 23:03:31 0
Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Tunceli’de binlerce kişiye dinleti verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.05.2022 23:03

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve Serenad Bağcan, Tunceli’nin Ovacık ilçesinde binlerce kişiye dinleti verdi.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve Mezzosoprano Serenad Bağcan, Munzur Nehri üzerinde arıtma tesisi kurulması amacıyla Tunceli’nin Ovacık ilçesinde ücretsiz dinleti verdi. Dinletiye, Tunceli’nin yanı sıra civar illerden binlerce kişi katıldı. Say ve Bağcan, dinletide ünlü şairlerin şiirlerinin yanı sıra “Dersim Dört Dağ İçinde” türküsü ile Zazaca bir eser de seslendirdi.

Ovacık’ta Munzur Nehri kıyısında düzenlenen dinletinin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Bu doğal güzellikleri, bu temiz sularımızı gelecek nesillere taşımalı ve korumalıyız. Bu amaçla başladığımız temizleme çalışmamıza siz dostlarımızın da katılmasını istiyoruz. Yakın zamanda belediyemizin başlattığı ama büyük ekonomik krizlerle durma noktasına gelen Munzur’u atıklardan arındırma ve onu özgürleştirmek için arıtma tesisimize katkı sunmanızı bekliyoruz” dedi.

Dinleti öncesinde kısa bir konuşma yapan piyanist Fazıl Say, “Böyle güzel bir kalabalığın içinde olmak bizim için büyük onur. Munzur’un özgür akması için biz de naçizane katkılarımızı sunmak ve sizlerle dayanışma içinde olduğumuzu, yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Tunceli’den, çevre illerden ve Türkiye’nin her yerinden gelen misafir seyircilerimize özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kente ilk defa geldiğini aktaran Say, “Ben ilk kez geliyorum Tunceli’ye, Ovacık’a, Dersim’e diyelim. Ama bu yöreden, bu diyardan çok insanla tanıştım. Ve hep aydın insanlardı. Dersimlilerin ne kadar çok kitap okuduğunu, ne kadar aydın insan olduğunu bilmenin gururu içindeyim” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından ünlü şairlerin şiirlerinin yanı sıra Babası Ahmet Say için yazdığı eseri de piyano ile çalan Say izleyicilerden büyük alkış aldı.

Dinletide Serenad Bağcan da “Dersim Dört Dağ İçinde” türküsü ile Zazaca bir eser de seslendirdi.

Konser, Say ve Bağcan’a çiçek verilmesiyle sona erdi.

(ET-YRT

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ