Dünya kültür mirası Arslantepe Höyüğü’ne ilgi artıyor

Malatya Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmesinden sonra özellikle uluslararası kültür ve turizmcilerin daha da dikkatini çekmeyi sürdürüyor. Arslantepe’ye gelen yerli ve yabancı turist sayısı, UNESCO D?

Kültür Sanat 11.06.2022 14:14:00 0
Dünya kültür mirası Arslantepe Höyüğü’ne ilgi artıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.06.2022 14:14

Malatya Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmesinden sonra özellikle uluslararası kültür ve turizmcilerin daha da dikkatini çekmeyi sürdürüyor. Arslantepe’ye gelen yerli ve yabancı turist sayısı, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra yüzde 50 civarında arttı.

UNESCO 44. Dünya Miras Komitesi’nin 26 Temmuz 2021 tarihinde düzenlediği toplantısında, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine giren Malatya Arslantepe Höyüğü’nde bugünlerde yerli ve yabancı turist sayısında artış gözleniyor.

Malatya’nın Battalgazi İlçesi Orduzu Mahallesi’nde bulunan ve Anadolu’nun en eski şehir devletinin kurulduğu Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kaydedilmesinin üzerinden yaklaşık bir yıl geçti.

Turist yüzde 50 arttı

Geç Kalkolitik Dönem’den Demir Çağı’na kadar geçen tarihsel sürecin buluntularına rastlanan, Hititlerden Roma ve Bizans’a kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Arslantepe Höyüğü, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne girmesinden sonra, turistlerin daha fazla ilgisini çekmeye başladı. Edinilen bilgilere göre Arslantepe’ye gelen yerli ve yabancı turist sayısı, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra yüzde 50 civarında arttı.

İtalya Roma Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ile Malatya Müze Müdürlüğü iş birliğiyle her yıl yaz döneminde başlayıp sonbahara kadar süren kazıların devam ettiği Arslantepe Höyüğü, Açık Hava Müzesi olarak tarih severlere hizmet veriyor. Anadolu’da ‘İlk Şehir Devleti’nin yapılarının ortaya çıkarıldığı Arslantepe Höyüğü’nde yapılan kazılarda bugüne kadar çok sayıda tarihi materyal ve eser bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ