Donmak üzereyken buldukları 'Nota' ve 'Aşti' can dostları oldu

Kış mevsiminin çetin geçtiği Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yaşayan terzi İsmail Gönek ile işletmeci Neşe Kılınç'ın, sokakta donmak üzereyken buldukları yavru köpekler can dostları haline geldi.

Kültür Sanat 16.01.2020 14:37:10 0
Donmak üzereyken buldukları
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.01.2020 14:37

TUNCELİ (AA) - Kış mevsiminin çetin geçtiği Ovacık'ta etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, sokak hayvanlarını da zor durumda bırakıyor.

Kar kalınlığının bir metreyi bulduğu Pulur Mahallesi'nde açlık ve soğuktan etkilenen iki köpek yavrusundan birine 39 yaşındaki terzi İsmail Gönek, diğerine de 56 yaşındaki kafe işletmecisi Neşe Kılınç şefkat elini uzattı.

Henüz bir aylık olan yavru köpekleri donmak üzereyken sokaktan alarak sahiplenen Gönek ve Kılınç, iş yerlerinde bakımını üstlendikleri köpeklerin soğuktan etkilenmemeleri için soba yakıp sıcak bir ortam sağlamaya ve karınlarını doyurmaya çalışıyor.

Karlar içinde buldum

Gönek'in "Nota", Kılınç'ın ise "Aşti" adını verdiği yavru köpekler, terzi dükkanı ve kafenin maskotu haline geldi.

Terzi İsmail Gönek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çetin geçen kış mevsimin sokak hayvanlarının yaşamını zorlaştırdığını söyledi.

Hayvanlara karşı merhametli olunmasını gerektiğini ifade eden Gönek, "İlçemizde kış mevsimi sebebiyle sokak hayvanları açlık ve soğuk karşısında çaresiz kalıyor. Ben de Nota'yı bir hafta önce sokakta yürürken karlar içinde donmuş halde buldum ve bu durum karşısında vicdanım el vermedi. Onu kucağıma alıp iş yerime getirdim." dedi.

Gönek, dükkanında her gün soba yaktığını ve minik köpeğe marketten süt aldığını belirterek, Nota'nın iş yerine gelen müşteriler tarafından da ilgi gördüğünü anlattı.

Çocuğu gibi baktığı yavru köpeğe banyo da yaptırıyor

Kafe sahibi Neşe Kılınç da Ovacık'ta kış aylarının uzun sürdüğünü anımsattı.

İlçede çok sayıda sokak hayvanın bulunduğuna dikkati çeken Kılınç, "Benim iş yerim belediye pasajı içerisinde bulunuyor. Aşti adını verdiğimiz yavru köpeği bir arkadaşımız donmak üzereyken bulmuş ve pasaja getirmiş. Köpek çok üşümüş ve titriyordu. Bende sahiplenip veterinere götürdüm, aşılarını yaptırdım, ilacını aldım." dedi.

Kılınç, Aşti'nin kafede yaşaması konusunda müşterileriyle de anlaştığını ifade ederek, "Onlar da köpeğe çok hoşgörülü yaklaşıyor, seviyor, besliyor. Köpek şimdi düzeldi ve artık yerinde durmuyor. Ben de kendisine çok alıştım ve onun annesi şu anda benim. Ona banyo yaptırıyorum, çocuğum gibi seviyorum. Aşti'yi akşam uyutup kafeyi öyle kapatıyorum. Sabah gelince de beni kapıda karşılıyor." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ