Doğubayazıt’ta gönüllü öğretmenlerin örnek çalışmaları

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde çeşitli okullarda görev yapan gönüllü görsel sanatlar öğretmenleri tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası koridorlarının duvarları ilçenin kültürel değerlerini yansıtan görse

Kültür Sanat 1.07.2021 17:18:29 0
Doğubayazıt’ta gönüllü öğretmenlerin örnek çalışmaları
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.07.2021 17:18

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde çeşitli okullarda görev yapan gönüllü görsel sanatlar öğretmenleri tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası koridorlarının duvarları ilçenin kültürel değerlerini yansıtan görsellerle donatıldı.

Doğubayazıt ilçesinde çeşitli okullarda görev yapan gönüllü görsel sanatlar öğretmenleri Seyit Kaplan, Zeynep Kaplan, Hatice Karaca, Meral Koçak, Dilek Taştaban, Aysu Gökçalı, Sinan Özay ve Meltem Başyiğit tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası koridorlarının duvarları ilçenin kültürel değerlerini yansıtan görsellerle donatılarak eğitim sarayına dönüştürüldü. Salgın sürecinde okulların kapalı olması nedeniyle gönüllü öğretmenlerce, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası duvarlarına "Türkiye’nin Çatısı" olarak anılan ve 5 bin 137 metre yüksekliğe sahip olan Ağrı Dağı, Osmanlı’nın Anadolu’daki en seçkin eserlerinin başında gelen, mimarisi, kartal yuvası görünümü ve tarihsel özelliğiyle Doğu Anadolu Bölgesi’nin en görkemli yapılarından olan İshak Paşa Sarayı, Nuh’un Gemisi ve 17. yüzyılda yaşayan İslam alimi Ahmed-i Hani’yi yansıtan figür temalı restorasyon göz kamaştırdı.

Özel Eğitim Uygulama Okulunda Görsel Sanatlar Öğretmeni Seyit Kaplan, ”Okullarımızın kapalı olduğu salgın döneminde 8 görsel sanatlar öğretmenimiz ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binamızda ilimizi anlatan eserleri ortaya çıkarmak ve restorasyonlar yapmak istedik. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İhsan Kösen de bizleri destekledi ve gerekli tüm imkanları sağladı. Biz de kurumumuzun, okullarımızın vizyonu olduğu algısıyla Doğubayazıt’ın kültürel değerlerini simgeleyen eserler tasarlayıp modern sanat ve mimari ile harmanlayarak kurumumuzu bir eğitim sarayı konsepti haline getirmeye çalıştık. Arkamda gördüğünüz eserlerden bir tanesi Doğubayazıt’ın değerlerinden ünlü İslam alimi, şair ve astronom Ahmed-i Hani’ye aittir. Hemen onun yanında İshak Paşa Sarayı’nı Ahmed-i Hani Türbesi’nden farklı bir kadrajda mavinin tonları ile farklı bir çalışma ile görmekteyiz. Hemen yanında ülkemizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün kara tahta önündeki reprodüksiyon çalışmasını görmekteyiz. Bir sonraki eserimizde Nuh’un Gemisi Efsanesini anlattığımız, Anadolu kilim motifleri ile birleştirdiğimiz ve bizleri geleceğe taşıyan bir Anadolu annesi, Ağrı Dağı’nı ve İshak Paşa Sarayı ile Doğubayazıt’ın kültürel değerlerini görmekteyiz. Modern ilizyon sanatı op art kullanarak hazırladığımız köşedeki geometrik formları kurumumuz koridorlarına taşıyarak eser-duvar-mekan bütünlüğünü sağlamaya çalıştık yine kurumumuz girişinde çeşitli modern sanat eserlerine de yer verdik. Çalışmalarımızda bize katkı sağlayan değerli müdürlerim, çalışma arkadaşlarım, görsel sanatlar öğretmenlerim ve kurum çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ