Doç. Dr. Adem Palabıyık: “İyi ki Varsın Eren filmi tüm öğrencilere ücretsiz izletilmeli”

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kültürel ve Sosyal Çalışmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Adem Palabıyık, “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin bir devlet projesi olarak orta?

Kültür Sanat 12.01.2022 10:49:22 0
Doç. Dr. Adem Palabıyık: “İyi ki Varsın Eren filmi tüm öğrencilere ücretsiz izletilmeli”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.01.2022 10:49

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kültürel ve Sosyal Çalışmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Adem Palabıyık, “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin bir devlet projesi olarak ortaöğretimde öğrenim gören 14-18 yaşları arasındaki tüm öğrencilere ücretsiz olarak izletilmesi gerektiğini söyledi.

Doç. Dr. Adem Palabıyık, vizyona giren “İyi ki Varsın Eren” filmi ile alakalı sosyolojik değerlendirmelerde bulundu. ’İyi ki Varsın Eren’ filminin konu ve zaman itibari ile oldukça önemli olduğunu dile getiren Palabıyık, “Trabzon Maçka’da teröristlerle kahraman Mehmetçiğin girdiği çatışmada şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşam öyküsünü anlatan film, özellikle gençlerimiz açısından yeni bir anlam oluşturuyor. Eren Bülbül 15 yaşında şehit oldu ve hayata gözlerini yumdu. Şehit Eren hayatta olsaydı bugün 20 yaşında olacaktı ve belki de bir üniversite öğrencisiydi. Eren’in yaşama bağlılığı vermiş olduğu mücadele ile daha da anlamlı hale geldi. Şehit Eren’in yaptıkları ve tavrı, şehit edildiği yaşta olan öğrenciler tarafından da bilinmeyi hak ediyor. Çünkü Şehit Eren Bülbül, lise öğrencisiyken hayatını kaybetti. Bu sebepten İyi ki Varsın Eren filmi, bir devlet projesi olarak tüm Türkiye’de, ortaöğretimde öğrenim gören 14-18 yaşları arasındaki tüm öğrencilere ücretsiz izletilmelidir. Lise öğrencileri yaşları itibari ile hayat kahramanlarını arayan bireylerdir ve Eren, onların kahramanı olacaktır/olmalıdır. Çünkü gözünü kırpmadan dini, vatanı ve ailesi için hayatı hiçe saymıştır. İyi ki Varsın Eren filmi, Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri başta olmak üzere tüm lise türlerindeki öğrenciler tarafından izlenilmeli ve Eren Bülbül ismi, 14-18 yaş arasındaki bütün öğrenciler tarafından bilinmelidir” diye konuştu.

Abdullah Tayyip Olçok, Şahin Akdemir, Yasin Börü ve Eren Bülbül isimlerinin hafızalara kazınması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Palabıyık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çanakkale için söylenen 15’liler ağıtı, Eren filmi ile yeniden hafızlardaki yerini aldı. Eren, şehit edildiğinde 15 yaşındaydı ve 15 yaşındaki bir çocuk, Türkiye’nin kahraman şehitlerinden olan Ömer Halis Demir ile birlikte anılmaya başlandı. Şehit Ömer Halis Demir de, 15 Temmuz’da darbe girişiminden dinini ve vatanını korumak için canını kaybetmeyi göze almıştı. Sadece o değil Abdullah Tayyip Olçok, Yasin Börü, Şahin Akdemir ve daha birçok kahraman ve Şehit Eren Bülbül de, şehit kahraman Ömer Halis Demir gibi gözlerini kırpmamışlardı. Tik-Tok’un, Instagram’ın veya diğer sosyal medya hesaplarının merakına düşen gençliğin, bu isimleri öğrenmesi ve örnek alması, ülkemizin geleceği adına da oldukça mühimdir. Çünkü amaçsız bir yaşam tarzının git gide tercih edildiği 14-18 yaş aralığındaki gençlere kahraman şehitleri ve 11 aylık Bedirhanları anlatmak ve tanıtmak hepimizin boynunun borcudur.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ