DATÜB Genel Başkanı Kassanov ve beraberindeki heyet, Ahıska Türklerini ziyaret etti

DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov ve beraberindeki heyet Elazığ’da yaşayan Ahıska Türklerini ziyaret ederek toplantı gerçekleştirdi.

Kültür Sanat 4.06.2022 21:26:23 0
DATÜB Genel Başkanı Kassanov ve beraberindeki heyet, Ahıska Türklerini ziyaret etti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.06.2022 21:26

DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov ve beraberindeki heyet Elazığ’da yaşayan Ahıska Türklerini ziyaret ederek toplantı gerçekleştirdi.

Bugünkü ziyaretin amacının göç eden Ahıska Türklerinin buradaki yaşayış durumlarını kontrol etmek ve ihtiyaçlarını sormak olduğunu aktaran DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, “Allah Türk milletinden başta Cumhurbaşkanından, Bakanlarımızdan ve Milletvekillerimizden razı olsun. Ahıskalı kardeşlerimizin burada neye ihtiyaçları varsa bulunduğunu gördüm. Yemekleri çok güzel. Eğitim veriliyor, spor alanları var, Kur’an kursu var ve sağlık alanı var. Buradaki herkese sordum çok memnunlar. Burada bin 400’den fazla kardeşimiz var. Hepsi Türk Milletine, Cumhurbaşkanımıza duacıdır. Bir gerçek var, kendini dünyanın 1,2 numarası gören ülkeler bugün Türkiye’nin yaptığı bu işleri bu seviyede başaramıyorlar. Biz Ahıskalılar için tarihi bir gün nedeni ise 3 Haziran günü Cumhurbaşkanımız çok önemli bir karar imzaladı. Bu karar iskanlı göç kararı. Eski Sovyet Birliğinde yaşayan Ahıskalılar içinde bu karar geçerli ama başta Ukrayna’dan gelen bin kardeşimiz için bu şu demek, devletimiz onlara her türlü ev ve iş yeri vermeye hazırdır. İnşallah bin kardeşimiz rahat rahat evi ve iş yeri olarak hayatını sürdürecek” dedi.

Bugün ki ziyaretten çok memnun kaldıklarını dile getiren Kahramaneva Cemilya, “Bizler burada olmaktan çok memnunuz. Rabbim önce sizlerden sonrada Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Bizlere evler sundu. Çok mutluyuz. Allah’ım sonumuzu hayretsin. Sağ olun bize destek veriyorsunuz. Bizlere arka çıktınız. Allah herkesten razı olsun. Polisimizden, herkesten çok razıyız. Büyüklerimiz ziyarete geldi, çok memnun kaldık. Allah onlardan da razı olsun” diye konuştu.

Türk halkının çok yardımsever olduğunu ifade eden Feruza Suleyeva, “Allah herkesten razı olsun. Buradaki herkesin çok emeği var. Bizleri zor durumda olduğumuz zaman çıkarıp getirdi. Bugünde ziyaretimize geldiler. Bundan sonra iş istiyoruz. Dışarı çıkmak, yaşamak istiyoruz. Bizlere kimliklerimizi çabuk vermelerini istiyoruz. Her şeyden memnunuz gördüğünüz gibi burada bize her şeyi veriyorlar. Etkinlikler oluyor, çocuklarımızı eğlendiriyorlar. Allah ne muratları varsa versin. Çok mutluyuz, çok güzel ve sakin bir şehirdeyiz. Burada kalmak isteriz. İnsanlar çok iyi ve yardım sever. Bize sürekli yardım ediyorlar. Kim olursa olsun hastanede, dışarıda, markette bir şey bilmediğimiz için yardım ediyorlar. Hiçbir eksiğimiz yok” şeklinde konuştu.

Ziyarete Vali Yardımcısı Abdulkerem Abasoğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Müftü Selami Aydın eşlik etti. Ziyaret çerçevesinde ilk olarak Ahıska Türkleriyle sohbet edilerek konakladıkları alan gezildi, daha sonra Kürsübaşı dinletisi ve etkinliklerin ardından gerçekleştirilen toplantıyla ziyaret son buldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ