Bingöl’de binlerce vatandaş kayak festivaline akın etti

Bingöl’de 5’incisi düzenlenen Hesarek Kayak Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Kayak merkezinin alanını dolduran binlerce vatandaş halay ve konserler eşliğinde eğlendi.

Kültür Sanat 26.02.2022 16:40:41 0
Bingöl’de binlerce vatandaş kayak festivaline akın etti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.02.2022 16:40

Bingöl’de 5’incisi düzenlenen Hesarek Kayak Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Kayak merkezinin alanını dolduran binlerce vatandaş halay ve konserler eşliğinde eğlendi.

Bingöl Belediyesince geleneksel hale getirilen ancak pandemi nedeniyle 2 yıldır gerçekleştirilemeyen Hesarek Kayak Festivali’nin 5’incisi düzenlendi. Merkez Dikme köyündeki 2 bin 500 rakımlı Hesarek Kayak Merkezi’ne gelen binlerce vatandaş, halaylar, kayak ve konserler eşliğinde doyasıya eğlendi. Soğuk havada misafirlerini unutmayan Bingöl Belediyesi, sucuk ekmek ve çorba ikramında da bulunarak vatandaşların dolu dolu bir gün geçirmesini sağladı.

Konserler öncesi açılış konuşması yapan Bingöl Belediyesi Başkanı Erdal Arıkan, “Büyük bir coşku içinde, huzur ortamında yaptığımız 5’inci Hesarek Kayak Festivalinin birlik beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum. Hesarek Kayak tesisleri pistleriyle, mekanik tesisleriyle, ulaşım imkanlarıyla, konaklama imkanlarıyla ve ilimiz merkezine yakın olması nedeniyle burayı tercih sebebi yapıyor. Kayak tesislerimizin özellikle gelişmeye çok müsait olması ve yeni yaptığımız Master planı kapsamında yeni pistlerin eklenmesi, uzatılması çok daha keyifli ve konforlu ortamı beraberinde getirecektir” dedi.

Huzur ve güven ortamıyla festivallerin coşkuyla kutlandığını söyleyen Vali Kadir Ekinci, “Geçmiş dönemlerde ‘Dünyanın renkleri Bingöl’de buluşuyor’ sloganıyla çeşitli festivaller yapmıştık ve binlerce ziyaretçiyi burada ağırlama imkanı bulmuştuk. Bugün görüyorum ki her geçen günden daha coşkuyla festivallerimizi kutluyoruz. Bunun da sebebi bölgede yayılan huzur ve güven ortamıdır. Bu güven ve huzur ortamı birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik anlayışı içinde bizi bir araya getiriyor. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” şeklinde konuştu.

Yılmaz: "Huzurun olmadığı bir yerde hiçbir şey olmuyor”

Huzur ve güven ortamına değinen TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz ise “Huzurun olmadığı bir yerde hiçbir şey olmuyor, güvenin olmadığı yerde hiçbir şey olmuyor. Huzur ve güven ortamı yaşam kalitemiz açısından da, kalkınmamız açısından da vazgeçilmez önemde. Gençlerimize hem daha iyi bir yaşam ortamı hem de iş, istihdam ortamı sağlama bakımından çok kıymetlidir huzur ortamı. Aynı şekilde doğuda, güneydoğuda, Bingöl’ümüzde son dönemlerde çok ciddi bir hareketlilik var. Pandemi sonrası yeni yatırımlarla, yeni faaliyetlerle yolumuza devam edeceğiz inşallah” dedi.

Kayak yarışmalarında dereceye girenlere ödüller verilirken, Festival Gribin grubunun konserinin ardından sona erdi.

Etkinliğe Vali Kadir Ekinci, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen ve kurum amirleri de katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ