Aşıklar Şöleni ve ‘Kuyucaklı Yusuf’ adlı Tiyatro oyunu ilgiyle izlendi

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü münasebetiyle Erzincan Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Aşıklar Şöleni ve ‘Kuyucaklı Yusuf’ adlı Tiyatro oyunu düzenlendi.

Kültür Sanat 10.02.2022 09:15:01 0
Aşıklar Şöleni ve ‘Kuyucaklı Yusuf’ adlı Tiyatro oyunu ilgiyle izlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.02.2022 09:15

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü münasebetiyle Erzincan Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Aşıklar Şöleni ve ‘Kuyucaklı Yusuf’ adlı Tiyatro oyunu düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen Aşıklar Şölenine; Valiz Mehmet Makas, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, Erzincan eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, siyasi parti il temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşu müdürleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Makas, aşıklık ve ozanlık geleneğinin Türk Kültürü’nde büyük bir değere sahip olduğunu ifade ederek; “İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü münasebetiyle düzenlediğimiz ve bir hafta boyunca sürecek olan Erzincan Kültür ve Sanat Günleri etkinliklerinin devamı için tüm Erzincanlıları hep birlikte bu etkinliklere sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından; Aşık Yaşar Demiroğlu, Ozan Baki Çetin, Ozan Nihat, Aşık Mustafa Aydın, Aşık Şahin Turgutoğlu, Aşık Zakir Tekgül, Şair Sanatçı İsmail Seven, Ozan Cefakar ve Aşık Nurhani’nin sahne aldığı gecede, aşıklar bağlamaları eşliğinde hoşlama, taşlama, ve tekellüm sırasına bağlı kalarak atışma yaptılar.

Erzincan Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından “Kuyucaklı Yusuf” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre Salonu’nda sahnelenen tiyatro oyununu; Vali Yardımcıları Hüseyin Remzi Konak ve Yunus Emre Temel, kaymakam adayları Erdem Yenisoy, Yunus Emre Polat ve Ayşegül Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb ve çok sayıda vatandaş izledi.

Usta tiyatrocular tarafından 2 perde halinde sergilenen oyun, seyirciler tarafından beğeni topladı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ