Antika sevenler Kervansaray’da buluşuyor

ANTİKA SEVENLER KERVANSARAY’DA BULUŞUYOR

Kültür Sanat 31.08.2020 16:55:37 0
Antika sevenler Kervansaray’da buluşuyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.08.2020 16:55

Malatya’da antika meraklısı satıcılar ve antika sevenler Eskimalatya’daki Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda bulunan Antika Pazarı’nın çatısı altında buluşuyor. Malatya’nın Battalgazi Belediyesi tarafından bölgede ilk kez kurulan ve antika ürünlerin satıldığı Antika Pazar’ı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Battalgazi Belediyesi tarafından ilçede her ayın son Pazar günü Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda kurulmaya başlayan ve antika ürünlerin sergilendiği Antika Pazar’ı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Çok sayıda koleksiyoner ve antika meraklılarının bir araya geldiği Antika Pazar’ında, semaverden gramofona, puldan halıya, otantik dikiş makinesinden kılıca, eski teleskoplardan antika saatlerine, dönem kıyafetlerine ve takılarına da rastlayabileceğiniz birçok antika ürünlere rastlamak mümkün. Binlerce antikaya ev sahipliği yapan, çok eski ve önemli eserlerin görücüye çıktığı Antika Pazar’ına gelen müşteriler geçmiş anıların peşine düşüp, tarihi değeri olan antikaları ucuza alma fırsatı yakalıyor.

“Çok güzel ve temiz bir pazar”

Eski değerlere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen antikacı Ser Bülent Karadağ, “Ben antika işine meraktan başladım. Daha çok bakır üzerine koleksiyonum var. Malatya için güzel bir faaliyet oldu. Eski değerlere sahip çıkmamız lazım. Bu değerlerimiz unutulmaya yüz tuttu. Vatandaşlarımız geçmişteki insanlarımızın yaşantısı ile ilgili bu ürünlerde bilgi ediniyorlar. Bizlere böyle bir imkan sağladığı içinde Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e çok teşekkür ediyorum. Güzel ve temiz bir mekandayız. Buraya alışveriş yapanlarda geliyor, fikir edinmek isteyenlerde geliyor, eskiden yaşanılanları merak edenlerde geliyor. Antika pazarımızın ikinci kurulması olmasına rağmen ilgi büyük. Eminim ki ilgi daha da artacak. Malum bir pandemi süreci içindeyiz. İnsanların dışarıya çıkması engelleniyor ister istemez” şeklinde konuştu.

“Güzel bir mekan düşünülmüş”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e kurulan pazar için teşekkürlerini ileten antikacı İbrahim Karakaş da, “Bu antikaya sevdalıyım. Nerede eskiyi hatırlatan bir ürün görsem hiç zaman kaybetmez hemen alırım. Evimde çok sayıda antika ürünler bulunmaktadır. Mekan olarak çok güzel bir mekandayız. Bize bu hizmeti sunduğu için Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e ayrıca teşekkür ve takdir ediyoruz. Kervansaray da tertemiz bir ortamda işimizi icra ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çok anlamlı bir antika pazarı”

Tarihi bir yerde tarihi ürünlerin sergilenmesinin çok anlamlı olduğunu ifade eden antikacı Ayhan Süt ise “Battalgazi Belediyesi’nin kurmuş olduğu Antika Pazar’ına Adıyaman’dan geliyorum. Böyle güzel bir çalışmanın yapıldığını duyunca gelmek istedim. Eskiden konaklama yapılan tarihi bir Kervansaray’da Antika Pazarı açılması gerçekten çok güzel bir düşünce. Bizim gibi Türkiye’nin değişik illerinden gelenler oluyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Her fırsatta buraya gelmeye çalışacağız” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ