Ailesi maddi imkansızlıklar nedeni ile okutamadı, 50 yıldır makas sallayarak çocuğunu avukat yaptı

Elazığ’da berberlik yapan Mustafa Doğan (63) ailesinin maddi imkansızlıkları nedeni ile okulu bırakıp berber salonunda çalışmaya başladı. Doktor olma hayali yarıda kalan Doğan, 50 yıldır makas sallayarak çocuklarını okutmayı başard

Kültür Sanat 3.06.2022 09:49:31 0
Ailesi maddi imkansızlıklar nedeni ile okutamadı, 50 yıldır makas sallayarak çocuğunu avukat yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.06.2022 09:49

Elazığ’da berberlik yapan Mustafa Doğan (63) ailesinin maddi imkansızlıkları nedeni ile okulu bırakıp berber salonunda çalışmaya başladı. Doktor olma hayali yarıda kalan Doğan, 50 yıldır makas sallayarak çocuklarını okutmayı başardı.

Elazığ’da yaşayan 63 yaşındaki Mustafa Doğan, 1970 yılından beri berberlik yapıyor. Ailesinin günün şartlarından dolayı okutamadığı Doğan, doktorluk hayali yarıda kalınca berber dükkanında çırak olarak işe başladı. İşi öğrenip bir süre kalfalık yaptıktan sonra 1978’de kendi dükkanını açan Doğan, o yıl bir de erkek çocuk sahibi oldu. Kendisi okuyamadığı için oğlunu okutmak isteyen Doğan, evladının dükkanından uzak durmasını ve okuması istedi. Doğan’ın Elazığ’da berberlik yaparak okuttuğu oğlu ise hukuk fakültesini bitirip avukatlık yapmaya başladı. Birkaç yıl sonra berberliği bırakmak istediğini aktaran Doğan, geçmişe dönme şansı olsa mutlaka eğitim hayatına devam etmek istediğini belirtti.

"Geçmişe dönme şansım olsa okul okumak isterim"

1970 yıllında berberliğe başladığını aktaran Mustafa Doğan, "İlkokulu okurken çok başarılı bir öğrenciydim. Okumayı çok arzuluyordum. O günün şartlarından dolayı ailem beni okutamadı. Kimseyi suçlamıyorum, o günün şartları bunu gerektiriyordu. Okul okumayınca bir meslek sahibi olmak isteyerek berberliği seçtim. 5 yıl kalfalık yaptım. Sonrasında dükkan açtım. 4 yıl sonra1978 yılında şuan bulunduğum dükkanıma geldim. Çok şükür başarılı oldum. Bir oğlum var. Kendisi dükkanımla yaşıt. Ben okuyamadığım için onu okutmak istedim o yüzden dükkana fazla gelmesini istemedim. Allah’a şükür 20 yıllık avukat, Ankara’da serbest çalışıyor. Bende burada hayatımı devam ettiriyorum. Mesleğimi çok seviyorum. Geçmişe dönme şansım olsa okul okumak isterim. Doktor, hakim, avukat gibi okuyarak bir meslek sahibi olmak isterdim" dedi.

"Eskiden ünlü isimler burada tıraş oluyordu"

Hayalindeki mesleğin doktorluk olduğunu ifade eden Doğan, "Burada arkadaşlarımla vakit geçiriyorum. Esnaf içinde olduğum için, eskiden ünlü isimler burada tıraş oluyordu. Dükkanın dekorunu bozmadım. Arkamda bulunan küçük terekler 1955- 1956 yılında yapılmıştı. Ben onları bozmak istemedim. Ustalarımdan o şekilde hatıra kalsın istedim. Şimdi de daha değiştirmek istemiyorum. Bu haliyle daha çok seviyorum. Oğlum bana Ankara ’ya yanımıza gel diyor. Bende buraya alıştığım için eşimi dostumu bırakmak istemiyorum. Birkaç yıl daha devam edeyim. Nasip olursa mesleği bırakırım" diye konuştu.

Tıraş olan müşterilerden Necmi Pak ise Mustafa Doğan’ın 40 yıllık arkadaşı olduğunu vurgulayarak, "Aile dostumdur. Birbirimize gider geliriz. Onun en eski müşterisiyim. Çok memnunum Allah işini gücünü rast getirsin” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ