Ağrı’da kurtuluş coşkusu

Ağrı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Kültür Sanat 15.04.2022 13:15:12 0
Ağrı’da kurtuluş coşkusu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.04.2022 13:15

Ağrı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

15 Nisan Ağrı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen program, Abide Meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile Türk Bayrağı göndere çekildi.

Daha sonra Kültür ve Kongre Merkezinde devam eden kutlama programında konuşan Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, “Bu topraklarda bin yılı aşkın süredir mücadele içerisindeyiz. Paylaştığımız ortak tarihin ve sahip olduğumuz ortak değerlerin bize verdiği güçle dün olduğu gibi bugün de dünya medeniyetlerinin doğduğu bu cennet topraklarda bizleri istemeyen güçlerle mücadele ediyoruz. Bu coğrafyada çok büyük acılar ve sıkıntılar yaşandı. Diz çöktürülmek istenen milletimiz kolay kolay pes etmeyeceğini tüm dünyaya hatırlatarak milli mücadele başlattı. İmkansızlıklar ve yokluk içerisindeki milletimiz yeri geldiğinde aç kaldı ama onurunu, namusunu, şerefini, bayrağını ve ezanını muhafaza etmek için canını ortaya koydu. Bundan 104 yıl önce Ağrımızda yerel halk bu bölgede muhafaza edilmiş olan küçük bir ordu kuvveti ile beraber bu cennet toprakları düşman işgalinden kurtardı. İstiklalini ve istikbalini korumak isteyen bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağını göstermiş olan ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır. Unutulmamalıdır ki kurtuluş günleri bu coğrafyaya vurulmuş olan mühürlerdir. Hiç kimsenin icazeti ile devlet olmayan devletimiz, ecdadımızın mücadelesiyle kurulmuş, bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla bize vatan kılınmıştır. Mücadelesiyle, sömürülen milletlere örnek olan ecdadımız dünyanın geldiği bu noktaya büyük katkı sağlamıştır. Bugün bu coğrafyada mücadelemiz henüz bitmiş değildir. Yarın da bitmeyecek olan bu mücadelede bizlere düşen ise sahip olduğumuz değerleri, milli mücadelemizi, milletimizin azim ve kararlılığını unutmadan yaşamak, bizden sonraki kuşaklara aktararak yaşatmaktır.” dedi.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ise yaptığı konuşmasında “ 104 yıl önce bu toprakları düşmanlardan kurtarmak için mücadele eden büyüklerimizi, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Elbette ki çetin bir mücadelenin sonucu bu topraklar düşmanlardan kurtarıldı. Batı’da Atatürk ve silah arkadaşları Doğu’da bizim dedelerimiz ve atalarımız bu toprakları bu topraklara göz dikmiş insanlardan kurtarmıştır ve onları hak ettikleri yerlere göndermişlerdir. O zamanki şartlarda Osmanlı’yı 17’ye bölüp buradaki toprakları kanla sulandırmak isteyen emperyalist güçler ellerinden gelen her şeyi yapmışlardır.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından program “Geçmişten Günümüze Ağrı ” adlı sinevizyon ve “15 Nisan ” adlı oratoryo gösterisiyle sürdü.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ