ABD'nin başkenti Washington'da Türk lezzetleri sanal etkinliklerle tanıtılıyor

Türk mutfak kültürü ve lezzetler, ABD'nin başkenti Washington DC'de 'Sanal Türk Gastronomi Etkinlikleri' ile tanıtılıyor.

Kültür Sanat 20.04.2020 22:17:20 0
ABD
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.04.2020 22:17

Washington Türk Amerikan Derneğinin (ATA-DC) Meridian International Center ile iş birliğinde ekime kadar sürdüreceği sanal etkinliklerin ilki dün, ödüllü yemek kitabı yazarı Özlem Warren'ın katılımıyla yapıldı.

Türkiye'nin önde gelen gastronomik şehirleri ile Washington DC arasında bir köprü kurulması amacıyla yapılan etkinlik takviminde, Türk lezzetlerinin online sunumlarının yanı sıra sanat ve kültür faaliyetleri de yer alıyor.

İnternet üzerinden yapılacak etkinlikler çerçevesinde 26 Nisan'da Barbara Aydan Dario ile ramazan pidesi tarifi ve sunumu, 2 Mayıs'ta Ebru Demir Baybara ile gıdanın sürdürülebilirliği sunumu, 9 Mayıs'ta Müge Karslıoğlu ile Türk mutfağı sunumu, 10 Mayıs'a Sahrap Soysal ile UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne giren keşkek sunumu yapılacak.

Ayrıca 2 Ağustos'ta Washington DC'deki Ottoman Taverna isimli "Geleneksel Türk Mutfağı Sunumu ve Vejeteryan Yemek Tarifleri" başlıklı bir etkinlik düzenlenecek.

ATA-DC Başkanı Sıtkı Kazancı, yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının, 2020'yi resmi olarak "Türk Mutfağı Yılı" olarak tanıdığını anımsatarak, söz konusu etkinliklerin ana hedefinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde de zengin Türk mutfağının tanıtımının devamlılığını sağlamak olduğunu kaydetti.

Kazancı, "Başkent Washington bölgesinin önde gelen Türk restoranları iş birliğinde mutfak kültürümüzü etkili şekilde tanıtırken, Türkiye’nin gastronomik şehirlerden temsilcilerin katılımıyla yöresel lezzetlerin daha geniş kitlelere aktarılmasının amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ