1 kare fotoğraf için 6 saat tırmandı

Malatyalı Seyyah Fotoğrafçı Alişan Hayırlı, 1 kare fotoğraf için 6 saat kayalıkta tırmandı.

Kültür Sanat 12.05.2022 12:47:05 0
1 kare fotoğraf için 6 saat tırmandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.05.2022 12:47

Malatyalı Seyyah Fotoğrafçı Alişan Hayırlı, 1 kare fotoğraf için 6 saat kayalıkta tırmandı.

Malatya Belediyesi Basın Müdürü iken emekli olan ve kendini doğa fotoğrafçılığına yönlendiren Seyyah Fotoğrafçı Alişan Hayırlı, İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ek bina konferans salonunda, “Malatya’nın doğal güzellikleri” konulu fotoğraf sunumu ve sohbeti gerçekleştirdi. İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Tuncel, İnönü üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Erdem, İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zeki Boyraz, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şube Müdürü Araştırmacı Yazar Nezir Kızılkaya, Prof. Dr. İlhan içen, Çevre ve Kültürel Değerleri Koruma Vakfı (ÇEKÜL) Malatya Bölge Sorumlusu Bekir Sözen, İletişim Fakültesi öğretim üyesi ve görevlileri ile öğrencileri, bazı basın mensupları ve fotoğraf severlerin katıldığı “Malatya’nın doğal güzellikleri” konulu fotoğraf sunumu ve sohbeti ilgi gördü. “Malatya’nın doğal güzellikleri” konulu fotoğraf sunumu ve sohbetinde yurt içi ve yurt dışında birçok yerde fotoğraf çektiğini ifade eden Hayırlı, Malatya’nın yüzde 80’ini gezip fotoğrafladığını dile getirdi. Programın uzun olmaması için sunumunu sadece Malatya ile ilgili planladığını vurgulayan Hayırlı, köylere fotoğraflamak için gittiğinde köylerin boş olduğunu gördüğünü, köylerde sadece yaşlıların barındığına dikkat çekip, “Köylerden şehre göç nedeniyle ağır bedeller ödüyoruz. Bunlardan biri de gıda üretimindeki yetersizliktir” şeklinde konuştu.

Fotoğraf çekerken başına gelen anıları da anlatan Hayırlı, Darende İlçesi Günpınar Şelalesi su kaynağını yerinde görüntülemek için kış mevsiminde ÇEKÜL Malatya Bölge Sorumlusu Bekir Sözen ile birlikte atlattıkları tehlikeleri dile getirdi. 1 kare fotoğraf için 6 saat kayalıkta tırmandığını aktaran Hayırlı, bu sırada Sözen’in kayalıklar arasında su girdabına düşüp ölüm tehlikesi atlattığını belirtti.

Malatya’nın doğa yürüyüş ve gezi alanı olarak 75 kilometre uzunluğundaki Tohma Vadisi’nin düzenlenip turizme kazandırılmasını öneren Hayırlı, kendisinin Seyyah Fotoğrafçı olarak nasıl imkan bulup bu kadar gezmesini, “Allahu Teala, hareket edene bereket veriyor” cümlesi ile değerlendirdi.

Hayırlı, daha sonra izleyicilerin sorularını da cevaplandırdı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ