Kudakaf’25 rekor katılımla tamamlandı

Kudakaf’25 rekor katılımla tamamlandı

Genel 26.04.2025 23:04:23 0
Kudakaf’25 rekor katılımla tamamlandı
Tarih: 26.04.2025 23:04 Güncelleme: 26.04.2025 23:04
Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve ülkemizin en büyük kariyer etkinliklerinden biri olan Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı (KUDAKAF’25), yoğun bir katılım ve büyük bir coşkuyla tamamlandı.
25-26 Nisan 2025 tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik, yaklaşık 65 bin öğrencinin katılımıyla rekor kırarken, Türkiye’nin en büyük kariyer fuarları arasında yer almaya devam etti.
200’ü aşkın özel sektör ve kamu kurumunun katıldığı fuarda, öğrenciler eğitim gördükleri alanlara ilişkin sektör temsilcileriyle doğrudan temas kurarak kariyerlerini şekillendirme fırsatı buldu. İş ve staj imkânlarının yanı sıra, bire bir mülakatlar, paneller, kişisel ve mesleki gelişim etkinlikleri ile dolu dolu geçen iki gün, gençlere eşsiz bir deneyim sundu. Özellikle staj olanaklarından yararlanmak isteyen öğrenciler için önemli bir kapı aralayan KUDAKAF’25, mezuniyet sonrası iş dünyasına daha hazırlıklı adım atmalarına zemin hazırladı.
"Yetenek Her Yerde" Temasıyla Gençlere Yol Gösterildi
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ve "Yetenek Her Yerde" temasıyla organize edilen KUDAKAF’25, Atatürk Üniversitesi öncülüğünde ve paydaş üniversitelerin katkılarıyla hayata geçirildi. Etkinlik süresince stant açan kurum ve kuruluşlar, öğrenci ve mezunlarla bire bir görüşmeler gerçekleştirerek iş ve staj başvuruları aldılar, kariyer imkânları hakkında detaylı bilgi verdiler.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, fuarın açılışında yaptığı değerlendirmede, "Bu büyük organizasyon, hem üniversitemizin vizyonunu hem de öğrencilerimizin geleceğe daha donanımlı hazırlanmasını gösteriyor. Erzurum’da bir kez daha Türkiye’nin dört bir yanından sektör temsilcilerini ve genç yetenekleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
Rektör Hacımüftüoğlu: "Gençlerimize İş Kapıları Aralanıyor"
Kariyer fuarlarının gençlerin istihdamına ve ülkemizin geleceğine büyük katkılar sunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu şunları söyledi: "İki gün boyunca dolu dolu geçen bir fuarı daha başarıyla tamamladık. Öğrencilerimiz sektör temsilcileriyle birebir görüşerek önemli bağlantılar kurdu. Katılımcı firmalar ise genç yetenekleri keşfetme imkânı buldu. KUDAKAF’25’in, bölgemiz ve ülkemiz adına oldukça verimli geçmesi bizleri gururlandırdı. Fuar süresince emeği geçen tüm görevli arkadaşlarıma, paydaş üniversitelerimize, katılımcı firmalara ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum."
Öğrenciler, Sektörel İhtiyaçlar ve Fırsatlar Hakkında Detaylı Bilgi Aldı
KUDAKAF’25 kapsamında gerçekleştirilen mülakat simülasyonları, eğitim seminerleri ve kariyer panelleri sayesinde gençler hem bilgi birikimlerini artırdı hem de iş dünyasının beklentilerine dair önemli ipuçları elde etti. Kariyerine yön vermek isteyen öğrenciler, doğrudan insan kaynakları temsilcileriyle yaptıkları görüşmelerde sektörel ihtiyaçlar ve fırsatlar hakkında detaylı bilgi alarak kendi kariyer planlamalarını daha bilinçli bir şekilde yapma imkânı buldu.
Başarıyla tamamlanan KUDAKAF’25, sadece Erzurum’a değil, tüm Kuzeydoğu Anadolu bölgesine büyük bir canlılık kazandırdı. Fuarın oluşturduğu sinerji ile iş dünyası ve gençler arasında güçlü bir köprü kurulmuş oldu. Atatürk Üniversitesi ve paydaş kurumlar etkinlik vesilesi ile gençlerin kariyer yolculuklarında yanında olmaya ve onları desteklemeye devam edeceklerini vurgulamış oldu.
KUDAKAF’25, SOLOTÜRK ekibinin söyleşisiyle sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ