KUDAKA’dan bölgeye 50 milyon TL yatırım

KUDAKA’dan bölgeye 50 milyon TL yatırım

Ekonomi 24.01.2025 10:40:09 0
KUDAKA’dan bölgeye 50 milyon TL yatırım
Tarih: 24.01.2025 10:40 Güncelleme: 24.01.2025 10:40
KUDAKA tarafından yürütülen “SOGEP Anadoludakiler Programı” çerçevesinde Erzurum’da 3 proje destek aldı.
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından yürütülen “SOGEP Anadoludakiler Programı” ile 2024 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’na sunulan proje başvurularının değerlendirme süreci tamamlandı." denildi.
İllerde yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak amaçlarını önceleyen program kapsamında bölgeden 8 proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. Yatırım tutarı yaklaşık 50 milyon TL olan 8 projeye KUDAKA tarafından yaklaşık 40 milyon TL destek sağlanacak. Projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte bölgede 147’si kadın olmak üzere toplam 168 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.
2024 Yılı SOGEP ve “SOGEP Anadoludakiler Programı” kapsamında Erzurum’dan destek almaya hak kazanan projeler; İspir Belediyesi’nin “Kırsalda Süt Üreticilerinin Emeği Kazanca Dönüşüyor”, Yakutiye Belediyesi’nin “Köylerde Üretim Atölyesi” ve Atatürk Üniversitesi Tortum Meslek Yüksek Okulu’nun “Kadınlar Çalışsın, Ehram ve Ehram Bez Bebek Üretilsin” şeklinde oldu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ