Kravat tutkunu Bedir Akbulut, Gürpınar'daki evinin önüne kendi mezarını yaptırdı

Van'ın Gürpınar ilçesinde kravata olan düşkünlüğüyle bilinen bu nedeniyle evinin bir bölümünü kravat koleksiyonuna çeviren Bedir Akbulut (71), ölmeden önce kendi mezarını yaptırdı.

Van Haberleri 26.11.2023 20:37:00 0
Kravat tutkunu Bedir Akbulut, Gürpınar
Tarih: 26.11.2023 20:42 Güncelleme: 26.11.2023 20:53

Gürpınar ilçesine 15 kilometre mesafedeki Yolaşan Mahallesi'ne bağlı adının verildiği ‘Bedir Bey’ mezrasında oturan ve 7 yaşından bu yana boynundan kravatını hiç eksik etmeyen 4 çocuk babası Bedir Akbulut, 64 yılda başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, eski Başbakan Binali Yıldırım ve valilerin, bürokratların, siyasetçilerin ve yakınlarının hediyeleriyle biriktirdiği 2 bin kravata gözü gibi bakıyor.

Günlük işlerini yaparken, hayvanlarıyla ilgilenirken bile takım elbise ve kravatını çıkarmayan Akbulut, 1 ay önce ALS hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden çocuklarından en büyüğü Mehmet’in vasiyeti üzerine evinin önünde kendi mezarını hazırlattı. Akbulut'un isminin ve doğum tarihi yazılı mezar taşının her iki tarafında ise kravat resmi yer alıyor.

 

 

'OĞLUMUN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİM' 
Bedir Akbulut, ölen büyük oğlunun vasiyeti üzerine kendisi için mezar hazırladığını belirterek, "Ölen oğlum bana, mezarımı yapmamı istemişti. Ben de onun vasiyetini yerine getirdim. Ben milletvekili seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olmuştum. Kravata olan tutkumdan dolayı başka Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok siyasetçi, bürokrat ve iş adamlarından bana kravat hediye edildi. Yaptığım mezar taşımın üzerinde de kravat resimleri var. Cumhurbaşkanımla çok görüşmek istiyorum, ama bir türlü ulaşamıyorum. Kendisini çok seviyorum. 2 oğlum ve 2 kızım var. Bir oğlum ALS hastalığı nedeniyle bir ay önce vefat etti. 3 tane de torunum var. Yaptığım mezar için 20 bin TL harcadım. Mezarı görenler şaşırıyor. Bana neden böyle bir şey yaptığımı söylüyorlar. Ben de ölen oğlumun vasiyetinden dolayı bunu yaptığımı onlara söylüyorum" dedi.

Evinin önüne diktiği direkte Türk bayrağının sürekli dalgalandıran Akbulut, kravat tutkusunun 7 yaşında başladığını belirterek, "Nereye gitsem kravatım hep takılı. Hepsini evimde sergiliyorum. Kravatlara gözüm gibi bakıyorum" diye konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ