KPSS'de Kapılar Kapandı: Son Saniye Drama ve Kaçırılan Memur Olma Aşkı!

KPSS dramı: Sınava son saniyede yetişen var, geç kalanlar ise memur olma hayaline veda etti.

Ekonomi 15.09.2024 14:13:00 0
KPSS
Tarih: 15.09.2024 14:15

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI HEYECANI

Türkiye genelinde heyecanla beklenen Kamu Personel Seçme Sınavı Ortaöğretim (KPSS) sınavı, 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da yapıldı. Pek çok aday memurluk hayallerini gerçekleştirme umuduyla sınav salonlarının yolunu tuttu.

GEÇ KALAN ADAYLAR UMUTLARINI ERTELEDİ

Ancak her sınav döneminde olduğu üzere, bu sefer de bazı adaylar zamanlama konusunda zorluk yaşadı. Elazığ'da sınava girecek olan adaylar, sınav yerlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Maalesef bazıları, sınavın başlama saatine dakikalar kala okullara ulaşmaya çalışırken, kapılar zamanında yetişemeyen pek çok aday için kapandı. Sınav başlama saati olan 10.00 itibarıyla okul kapıları tüm adaylar için kapatıldı ve son anda yetişen şanslı adaylar dışında içeriye alınmadı.

"BİR DAKİKACIK" RİCALARI YETERSİZ KALDI

Sınav saatinden sonra kapılara koşarak gelen ve yetkililere saniyelerle kapıyı açmaları ricalarında bulunan adaylar oldu. Ancak "Bir dakikacık ne olur, çok gecikmedim" sözleri ne yazık ki sınav görevlilerini ikna etmeye yetmedi ve kapılar açılmadı. Bu durum karşısında geç kalamaya bir aday, hayal kırıklığı ile okuldan ayrılmak zorunda kaldı.

DAKİKALARLA YARIŞTILAR, AMA…

Eskişehir'de de benzer sahneler yaşandı. Koşarak sınav merkezine ulaşmaya çalışan adayların bir kısmı son saniyelerde sınav salonlarına girebildi, fakat bir o kadar kişi de tüm çabalarına rağmen zamanla yarışta mağlup oldu. Osmangazi Üniversitesi'nde sınava girecek bir adayın ise 2 dakika ile geç kaldığı iddiasına rağmen içeri alınmaması üzerine gösterdiği tepki, dikkatleri üzerine çekti.

OTOBÜS GECİKMESİ ŞİKAYETLERİ

Ayrıca Sivas'ta bir aday, sınava ulaşımını sağlayacak otobüsün 45 dakika geç kaldığını, bu yüzden 10.00'da başlayan sınav için geç kaldığını dile getirdi. Ailesine otobüsü suçlayacağını belirten aday, üzüntüsünü ifade etti. Diğer bir aday ise, sınav giriş belgesini telefonundan göstermeye çalışmasına rağmen, sınav giriş belgesinin çıktısını almadan gelen adayları merkeze almayan görevliler tarafından içeri alınmadı.

GÜVENLİK KONTROLLERİ VE KİŞİSEL EŞYALAR

Adayların sınav merkezlerine girişi sırasında detaylı güvenlik kontrolleri uygulandı. Kimlik kontrolü ve üst aramaları yapıldıktan sonra adaylar sınav salonlarına alındı. Ankara'da ise bir kadın adayın, altın kolyesini kimsenin güvenliğine bırakmak istememesi sonucunda sınava girmekten son anda vazgeçtiği gözlemlendi. Bu tür anlar, sınavların stresli yapısına farklı boyutlar ekleyerek adayların hafızasına kazındı.