‘Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var projesi, Dünya Çiftçi Haftası’nda düzenlenen protokol ile yenilendi

‘Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var projesi, Dünya Çiftçi Haftası’nda düzenlenen protokol ile yenilendi

Genel 13.05.2023 11:22:34 0
‘Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var projesi, Dünya Çiftçi Haftası’nda düzenlenen protokol ile yenilendi
Tarih: 13.05.2023 11:22 Güncelleme: 13.05.2023 11:22
Ardahan’da küçükbaş hayvancılığı desteklemek amacıyla 2020 yılında hayata geçirilen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi bu yıl ‘Dünya Çiftçi Haftası’nda Vali Hüseyin Öner ve diğer yetkililerin imzaladığı protokol ile yenilendi.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ziraat Bankası iş birliğinde, küçükbaş hayvancılığı desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi’nin Ardahan’da bu yılda sürdürülmesi amacıyla Vali Hüseyin Öner’in katılımıyla protokol yenilendi. Vali Öner, Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Bankası arasında yapılan protokol imza töreninde konuşan Vali Hüseyin Öner, geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen projenin bölge küçükbaş hayvancılığına önemli bir ivme kazandırdığını belirterek, yeni dönemde de projenin geliştirilerek uygulanmaya devam edeceğini söyledi.
Bu yıl Dünya Çiftçi Haftasında protokolümüzü yenileyerek üretime katkı sağlayan üreticilerimize desteğimizi sürdüreceğiz diyen Vali Öner, şunları kaydetti; ’’Bugün, bölgemiz tarım ve hayvancılığına önemli katkıları olacağına yürekten inandığımız, Tarım ve Orman Bakanlığımızın “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi” kapsamında Ziraat Bankası ile üçüncü kez protokol imzalıyoruz. 2020 yılında ilk kez uyguladığımız ve oldukça verim elde ettiğimiz bu projeyle; bugüne dek ilimiz genelinde 115 yetiştiricimize toplamda 18 milyon TL hayvan alım kredisi sağlanmış, bu kredi finansmanı ile yetiştiricilerimiz 11 bin 500 adet küçükbaş hayvan alımı yapmıştır. Bu yılda üreticilerimizin yatırım ve işletme dahil kullanabilecekleri limit 250 bin TL’ye çıkarılmış olup, yatırım kredilerinde azami 84 ay, işletme kredilerinde ise azami 18 aya kadar vade belirlenecektir. İlimizde faaliyet gösteren Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine sağlanan Tarımsal Kredi ile İşletme kapasitelerinin arttırılmasının yanında, yine Valiliğimiz Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün belirlediği ‘mor karaman’, ‘ak karaman’, ‘hemşin’ ve ‘tuş’ ırklarında küçükbaşların yurt içinde doğmuş 6 ila 24 aylık dişi küçükbaşlar alınacak ve TARSİM sigorta işlemleri de yapılarak hayvancılık bilgi sistemine kayıt edilecektir. Bu protokol ile şartları tutan üreticilerimiz, 1 yıl boyunca daha kredilerden faydalanacaktır. Ben, projenin hayırlı olmasını diliyor, üreticilerimize, bölge hayvancılığına katkılar sağlamasını temenni ediyorum.”
Vali Öner ayrıca, projeden faydalanmak isteyen vatandaşların detaylı bilgi için, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ardahan Ziraat Bankası Şube Müdürlüklerinden destek alabileceğini sözlerine ekledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ