Köye 13 milyon liraya modern cami

Köye 13 milyon liraya modern cami

Genel 6.01.2025 09:35:35 0
Köye 13 milyon liraya modern cami
Tarih: 06.01.2025 09:35 Güncelleme: 06.01.2025 09:35
BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Başhan Köyü Aşağı Mahalle Camii Yaşatma Derneği tarafından 5 ay önce yapımına başlanan cami için kimisi bileziğini kimisi yüzüğünü kimisi ise çeyrek altınını bağışlayarak tamamlanmasını sağladı.
Caminin yapım aşamasında Bitlis halkı büyük bir dayanışma örneği göstererek, toplanan yaklaşık 13 milyon liraya köye modern bir cami yapılarak ibadete açıldı. Caminin hemen yanından geçen otoyolda bulunan trafik ışıklarına Bitlis Valiliği resmi izniyle bırakılan yardım kutularından 6 milyon lira para toplandı. Yardım kutuları açan dernek yetkilileri, Türk lirası ve dövizin yanı sıra bilezik, yüzük ve çeyrek altın gibi bağışların yapıldığını da gördüklerini belirttiler. Geçtiğimiz Regaip Kandili’nde ibadete açılan caminin borcu ve azda olsa bazı eksiklilerinden dolayı trafik ışıklarına bırakılan yardım kutuları kaldırılmadı.
Cami İmamı Erkan Kaplan, 5 ay önce caminin temelini attıklarını belirterek, “Bu süre içinde camimizi faaliyete soktuk. Özellikle bunu belirtmek istiyorum. Bitlis halkımız bir dayanışma örneği göstermiştir. Cemaatimiz ve cami derneğimiz bu konuda öncülük etti. Kısa sürede camimizi faaliyete soktuk. Gerek bayanlar olsun gerekse Bitlis halkımız olsun altınıyla parasıyla maddi ve manevi her türlü katkıları sağladılar. Herkese emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Başhan Köyü Aşağı Mahalle Camii Yaşatma Derneği Başkanı Metin Öziş ise haberleri olmadan camiye beton ve şiş yardımında da bulunulduğunu söyledi. Öziş, “5 ay içinde bu camiyi vatandaşlarımızın ve hayırseverlerimizin desteğiyle ibadete açtık. Bitlis Valiliğimizin onayı ile yola bıraktığımız yardım kutularından 6 milyon lira para topladık. Hiç haberimiz olmadan hayırseverlerin desteği ile çimento, beton ve şiş getirildi. Çok şükür Regaip Kandili’nde burayı ibadete açtık. Sadece Başhan köyü olarak değil herkesin ihtiyacı olan bir cami yaptırdık. Allah herkesten razı olsun. Bıraktığımız kutulara sağ olsun bayanlarımız tarafından bilezik, çeyrek altın ve yüzükler bile atılmıştı” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: köye 13 milyon liraya modern cami
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ