Kotanlı; Üyelerimizin hakkını koruyacağız

Kotanlı; Üyelerimizin hakkını koruyacağız

Politika 14.06.2023 14:22:41 0
Kotanlı; Üyelerimizin hakkını koruyacağız
Tarih: 14.06.2023 14:22 Güncelleme: 14.06.2023 14:22
Demokrat Büro Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, toplu sözleşme görüşmeleri aşamasında Gençlik ve Spor Bakanlığı personellerine üvey evlat muamelesi yapılmamasını istedi.
Demokrat Büro Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, 01 Ağustos’ta başlayacak olan ve 2024-2025 yıllarını kapsayacak döneme ilişkin toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde yetkili sendika ve konfederasyonun kamuoyuna yansıyan taleplerini incelediklerinde belirterek , “Gençlik ve Spor Bakanlığı personelleri için kısıtlı talepler olduğu, taleplerin son sıralarda yer aldığı görülmektedir. 6. dönem toplu sözleşmede tek kazanımın, Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü Personellerinin Gece Hizmetleri Statüsünde 24 saat esasına göre tuttukları nöbet ücretlerinin 3 katından 4 katına çıkarılması olmuştur.
GSB de sözleşmeden kadro ya geçirilen personellerin tayin-nakil hakkı da çözüme ulaştırılamamıştır.” dedi.
Kotanlı, toplu sözleşme taraflarınca hatırlatma yaparak, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Personellerine üvey evlat muamelesi yapmayın sorunlarını taleplerini görmezden gelmeyin. Sendikamızca Yüksek Öğrenim Gençliğine hizmet veren Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü Personelinin öncelikli sorunları ve 7. Toplu Sözleşmede ele alınmasını istediği konular tespit edilmiş olup kamuoyu ile paylaşılmıştır. Sürecin takipçisiyiz toplu sözleşme masasından umutlu muyuz? Değiliz. Yüzde 2 haksız hukuksuz Ülke Sendikacılığına, mücadele gücümüze getirilen anti demokratik karar ile sarı sendikacılığın gölgesinde grevsiz ve tüm kesimlerin temsil edilmediği bir masada oldu bitti ile maalesef bu süreç olumlu şekilde sonuçlandırılamaz. 7. Toplu Sözleşme sürecinin tüm kamu çalışanlarının beklentilerine cevap vermesi umuduyla, toplu pazarlık sürecinin hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ