Kotanlı; "Kamu çalışanları göstermelik tepkiler değil, masada gerçek kazanımlar istiyordu"

Kotanlı; "Kamu çalışanları göstermelik tepkiler değil, masada gerçek kazanımlar istiyordu"

Genel 16.01.2026 16:08:34 0
Kotanlı;
Tarih: 16.01.2026 16:08 Güncelleme: 16.01.2026 16:08
Adalet ve Liyakatli Sendikalar Konfederasyonu (AL-KON) Genel Başkan Yardımcısı ve Demokrat Büro Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, kamu çalışanları göstermelik tepkiler değil, masada gerçek kazanımlar istediğini söyledi.
Kotanlı yaptığı açıklamada; Toplu sözleşmelerin üzerinden 6 ay gibi bir süre geçtiğini, kamu çalışanlarının iki yılını ipotek eden yetkili sendikaların 6 ay sonra meydanlarda boy göstermelerine anlam veremediklerini belirterek, "Ülkemizin ekonomik koşulları ve enflasyonist baskılar altında ezilen milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı 8. dönem toplu sözleşme görüşmelerindeydi. Masada bir uzlaşı sağlanamadığı açıklandı. Ancak gelinen noktada, yetkili sendika ve paydaşlarının masada sergilediği tutum ile bugün meydanlara taşıdıkları eylemler arasındaki derin çelişkiyi üzülerek takip etmekteyiz. Masadaki pasiflik, meydanda sloganlara dönüşemez. Toplu sözleşme masası, bir "itiraz makamı" değil, bir "çözüm ve kazanım masasıdır. Haftalarca süren görüşmeler boyunca masada hak alamayan yetkili sendikaların memurun taleplerini somut birer kazanıma dönüştürmek yerine; süreci belirsizliğe sürükleyerek bugün meydanlarda "mağduriyet" rolü üstlenmeleri inandırıcı olmaktan uzaktır" dedi.
Kotanlı yaptığı açıklamada daha sonra şunları kaydetti; "Kamu çalışanları adına şu soruları sormak zorundayız, yetki sizdeydi. Masada milyonları temsil etme yetkisi elinizdeyken, neden hükümetin tekliflerine karşı daha dirayetli ve sonuç odaklı bir duruş sergilemediniz? Anlaşmazlık tutanağı tutulurken Hakem Heyeti’ne üye vererek sistemin devamlılığını sağlayanlar, bugün meydanlarda sistemi eleştirerek neyi amaçlamaktadır? Masadan son dakikada çekilmek, bir mücadele yöntemi değil; masada elde edilemeyen başarının üzerini örtme çabası mıdır? Kamu çalışanları gerçekçi bir mücadele bekliyor. Meydanlara inmek, demokratik bir haktır ve saygıdeğerdir. Ancak bu eylemler, masadaki eksiklikleri unutturmak için bir "halkla ilişkiler çalışması" olarak kullanılıyorsa, bu durum en başta hak mücadelesine zarar verir. Kamu çalışanları ve emeklileri artık; enflasyon karşısında erimeyen, refah payı içeren gerçekçi maaş artışları istiyor. 7. Toplu sözleşme maddeleri içerisinde var olan 3600 ek gösterge gibi yarım kalan vaatlerin tamamlanmasını istiyor."
Kamu çalışanlarının vergi dilimi adaletsizliğinin giderilmesini ve mülakatların kaldırılması gibi yapısal reformları beklemektedir. Yetkili sendikalara sesleniyoruz: Sendikacılık, masada imza atarken veya Hakem Heyeti’ne üye verirken gösterilen uyumu ve meydanlarda sadece sloganlar atarak basın açıklamaları yapmak değildir. Kamu görevlileri, sizin kapalı kapılar ardındaki pazarlıklarınızın ve bu günlerde sergilenen bu meydan sahnelerinin farkındadır. Tiyatro sahnelerini andıran "son dakika itirazları" memurun tenceresine aş, cebine para koymamaktadır. Kredi borçlarını ödememektedir kira, eğitim, ulaşım, haberleşme giderlerini karşılamamaktadır. Gerçek sendikal duruş; tribünlere oynamak değil, masa başında kararlılıkla durarak hakkı söke söke almaktır. Memurun ve emeklinin geleceği, kimsenin kişisel ikbali veya siyasi hesaplaşması için basamak yapılamaz. Adalet ve Liyakatli Sendikalar Konfederasyonu AL-KON ve bağlı sendikalar olarak Gerçek kazanımların elde edileceği, samimi ve güçlü bir sendikal iradenin tesis edilmesi için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bizler, kamu çalışanlarının gerçek sorunlarının; hamasetle değil, rasyonel ve kararlı bir duruşla çözüleceğine inanıyoruz. Yetkili sendikaları göstermelik çıkışlar yerine, kalıcı ve somut kazanımlar için gerçekçi bir mücadele vermeye davet ediyoruz. Kamu çalışanları ve Emeklileri meydanlarda süslü cümlelerden ziyade cebine yansıyacak refah payını ve hakkı olanı beklemektedir."
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ