Kotanlı: “Derdiniz memur değil, cebiniz”

Kotanlı: “Derdiniz memur değil, cebiniz”

Genel 19.07.2024 16:08:13 0
Kotanlı: “Derdiniz memur değil, cebiniz”
Tarih: 19.07.2024 16:08 Güncelleme: 19.07.2024 16:08
Demokrat Büro Çalışanları Sendikası (DEB-SEN) Genel Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı; Anayasa Mahkemesinin, Toplu Sözleşme İkramiyesi ve barajla ilgili son derece geniş ve net kararına rağmen, tekrar yüzde 1 barajı geçirmeye çalışmanın tirajı komik bir durum olduğunu belirtti. Kotanlı, “Büyük yetkili ama etkisiz sendikalar memurlar yoksullaşıyor birçok hakları ellerinden alınıyor vergi dilimleri artıyor ama sizin tek derdiniz para. Endişeniz, üyeler gitmesin, paramız azalmasın” diye konuştu.
Memur ve emekli maaşlarında tek kelime etmeyen ve yüzbinlerce üyesi olan sendikaların kendilerini garantiye almak için, önce 6. Dönem toplu sözleşmelerinde sözleşme ikramiyesinde yararlanmak için %1 barajını getirmeleri ve Danıştay’ın “toplam kamu görevlisi sayısının en az %1’inden fazla sendika üyesi kaydeden sendikalar’’ şeklinde kıstas getirilmesi suretiyle sendikal tekelleşmenin önünü açacağı gibi sendikalar arasında ayrıma yol açılması, açıkça sendikal özgürlüğe bir müdahale oluşturarak sendikaların kuruluş amaçlarının gerçekleştirilmesini önleyici şekilde üye kaybına sebebiyet vereceğinden % 1 barajını iptal ettiğini ifade eden Demokrat Büro Çalışanları Sendikası (DEB-SEN) Genel Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı; açıklamasını şöyle sürdürdü; “Danıştay’ın bu kararına rağmen hukuk tanımayan iki büyük sendika (Memur-Sen ve Kamu Sen) bu defa omuz omuza vererek komisyonda tartışmalara aldırış etmeden %2 barajı komisyondan geçirerek TBMM Genel Kurulunda yasallaştırdılar. Anayasa Mahkemesi bir kez daha Kanun, Tüzük Yönetmelik ve Genelgelere Aykırılık teşkil eden baraj dayatmasını %2 barajı ile çalışanların sendikal tercihlerine müdahale edilmiş, ilgili düzenleme 18 Ocak 2024 tarihinde Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu’nda görüşülerek iptal edilmişti yetmedi Kanun tanımazlar şimdi yeniden ‘’ %1 barajını Temcit Pilavı gibi ısıtıp Bağımsız sendikaların karşısına çıkarmaktadırlar.”
DEB-SEN Genel Başkanı Kotanlı; Anayasa Mahkemesinin, Toplu Sözleşme İkramiyesi ve barajla ilgili son derece geniş ve net kararına rağmen, tekrar %1 barajı geçirmeye çalışmanın tirajı komik bir durum olduğunu belirterek, “Bu teklifin altında imzası bulunan Yedi milletvekilinin, malum sendikalara yanlış yönlendirildiğini düşünüyor İktidar partilerine bu yanlışı yaptıran sendikalar, iptali kesin olan bu düzenleme ile kendi ayaklarına sıkarak, yeni bir kaosa sebep olmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Bu teklifin TBMM Genel Kurulu aşamasında düzeleceğine inanıyoruz. AYM kararı incelendiğinde nasıl bir yanlış yapıldığı çok net olarak görülecektir. Daha önce %1 barajı getirenler, bunun Danıştay tarafından iptal edilmesinden sonra kanuni düzenlemeyi deneyerek, bu defa %2 barajını getirmişlerdi. Bu yanlışa TBMM’de karşı çıkılmış ve iptalin kesin olduğunu savunmuştuk. Dediğimiz gibi de oldu ve AYM çok net bir kararla iptal etti. Bu barajı dayatan sendikalar üyelerinin aylarca zarar görmesine sebep oldular, ancak bu sonuçtan hiç ders almadıkları anlaşılıyor ki, saçma sapan bir teklifin yeniden verilmesine sebep oldular. Türkiye Cumhuriyeti Devletini, ortada açık yargı kararları dururken, bir muz cumhuriyetine çevirmeye çalışan bu sarı, kirli sendikal zihniyeti kınıyor, İktidarı, sarı sendikaların tezgahına, tekrar tekrar düşmemeye, AYM kararına uygun davranmaya ve teklifi "tüm sendika üyelerine eşit şekilde toplu sözleşme ikramiyesi ödenir" şeklinde düzeltmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ