Koşapınar’da festival coşkusu

Koşapınar’da festival coşkusu

Genel 14.07.2025 09:33:23 0
Koşapınar’da festival coşkusu
Tarih: 14.07.2025 09:33 Güncelleme: 14.07.2025 09:33
Erzurum’un Aşkale ilçesine bağlı Koşapınar köyünde geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 14’üncüsü yapılan festival renkli görüntülere sahne oldu.
Koşapınar Mahallesi’ndeki festivale yurt dışından, Türkiye’nin farklı illerinden ve şehir merkezinden katılım oldukça yoğun oldu. Programa Aşkale Kaymakamı Emre Oğuztürk, Belediye Başkanı Şenol Polat, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Ayhan Türkez, İlçe Müftüsü Seyhun Sarp, Erzurum İŞKUR Müdür Yardımcısı Erdal Karagöz, MHP Yakutiye İlçe Başkanı Sinan Demir, Palandöken Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Koşapınar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Engin, Saadet Partisi İl Başkanı Yusuf Kolukısa, İstanbul Dernekler Federasyonu Başkanı İslam Deligöz, Koşapınar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Dilen, Köy Muhtarı Mahir Sefiloğlu, çevre mahallelerin muhtarları, köy sakinleri ve yüzlerce Koşapınarlı katıldı.
Aşkale Kaymakamı Emre Oğuztürk, ‘Hemşehrilerimizle bugün böylesine anlamlı etkinlikte bir araya gelmekten dolayı gerçekten mutlu olduk. Bu yıl festivalin 14’üncücü düzenleniyor. Geleneksel bir hale gelmiş etkinlik. Nasıl ki toplumun en temel yapı taşı aile ise idari yapılanmanın da temel taşı köylerimiz. Köylerimizde birlik ve beraberliği sağladığımız zaman inşallah daha müreffeh yarınlara ulaşacağız’ diye konuştu.
Aşkale Belediye Başkanı Şenol Polat ise ‘Koşapınar festivalimiz geleneksel hale gelen bir program. Çok güzel bir program tertip edilmiş. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle terörsüz Türkiye sürecinde birlik ve beraberlik son derece önemli. Bu birlikteliği sağlayan dernek yöneticilerimize teşekkür ediyorum’ dedi.
Festival kapsamında düzenlenen geleneksel oyunlar ve çocuklar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere protokol üyelerince hediyeler verildi.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: koşapınar’da festival coşkusu
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ